Polija vēlas savā teritorijā izvietot NATO brigādes grupu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks
Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks Foto: EPA/Scanpix

Polija NATO samitā Madridē iestāsies par Ziemeļatlantijas alianses klātbūtnes palielināšanu valstī uz Krievijas iebrukuma Ukrainā fona. Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks par to runājis intervijā polskatimes.pl , vēsta European Pravda.

Blaščaks sacīja, ka gaidāmais NATO samits Madridē "būs īpaši nozīmīgs, jo Krievijas agresija pret Ukrainu ir pamatīgi mainījusi globālo drošības sistēmu".

Pēc viņa teiktā, NATO samits Varšavā 2016.gadā noveda pie bataljonu kaujas grupu izveides Polijā un reģionā ar sabiedroto spēku piedalīšanos. Tagad Polija atbalsta tādu lēmumu pieņemšanu Madridē, kas novestu pie tās kā NATO austrumu flanga atturēšanas un aizsardzības elementa potenciāla tālākas pastiprināšanas.

"Mēs meklējam vairāk karaspēka un vēlamies paaugstināt sabiedroto spēku gatavību draudu gadījumā. Apliecinu, ka NATO struktūru ietvaros cenšamies izvietot brigādes grupu Polijā," sacīja Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks.

"Jau vairākus gadus mēs uzņemam amerikāņu karavīrus Polijas teritorijā, viņu skaits pieaug, un šīs pastāvīgās klātbūtnes saglabāšana ir viena no manām prioritātēm," piebilda Blaščaks.

NATO samits Madridē notiks no 28. līdz 30.jūnijam.

Pirms alianses samita tās dalībvalstīm jāvienojas par jaunu austrumu flanga aizsardzības modeli, kas saistāms pilna mēroga Krievijas iebrukumu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu