Vieglo automobiļu ražošana Krievijā samazinājusies 30 reizes

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lada Ņiva Legend
Lada Ņiva Legend Foto: AvtoVAZ.

Krievijas statistikas pārvaldes Rosstat ziņojumā par ražošanas dinamiku valstī 2022. gada maijā secināms, ka vieglo automobiļu ražošana samazinājusies par 96,7 procentiem, līdz 3,7 tūkstošiem automašīnu. Tas ir 30,3 reizes mazāk nekā 2021.gada tā paša mēneša rezultāts. Salīdzinot ar aprīli, kritums bija 81,3% jeb 5,3 reizes. Šā gada piecos mēnešos Krievijā saražoti 268 000 automašīnu - par 56,4 procentiem jeb divas reizes mazāk nekā 2021.gada janvārī-maijā.

Maijā gandrīz visas vieglo automobiļu rūpnīcas devās korporatīvajās brīvdienās, kas vairumā gadījumu pārauga dīkstāvē. Maija vidū darbu varēja atsākt tikai uzņēmums Haval Tulas reģionā un UAZ. Turpinās arī reprezentatīvo Aurus sedanu montāža Jelabugā, tomēr to izlaides apjoms ir pagalam niecīgs. Jūnija sākumā arī AvtoVAZ atsāka ražošanu - Toljati tiek montēta vienkāršota Lada Granta versija, taču tas tiks ņemts vērā tikai nākamajā Rosstat ziņojumā.

Pārējās rūpnīcas, tostarp Avtotor Kaliningrad, AvtoVAZ ražotne Toljati, Mazda-Sollers Vladivostokā, Mercedes-Benz netālu no Maskavas, Nissan, Toyota, Hyundai un Volkswagen Sanktpēterburgā, kā arī montāžas rūpnīcas Kalugas reģionā joprojām ir dīkstāvē.

Savukārt kravas automobiļu izlaides apjoms 2022.gada maijā bija 7,6 tūkstoši vienību - par 39,3 procentiem mazāk nekā 2021.gada maijā un par 38,2 procentiem mazāk nekā šā gada aprīlī. Piecos mēnešos kravas automobiļu ražošana, pēc Rosstat datiem, sastādīja 60,1 tūkstoti vienību, kas ir par 12 procentiem mazāk nekā pagājušā gada janvārī-maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu