Spēcīgās lietavas Alūksnes novada infrastruktūrai nodarījušas ievērojamus zaudējumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietus lāses uz stikla.
Lietus lāses uz stikla. Foto: Edijs Pālens/LETA

Spēcīgās lietavas jūnijā Alūksnes novada infrastruktūrai radījušas 229 000 eiro zaudējumus, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Ceturtdien domes sēdē nolemts, ka pašvaldība nodrošinās pašvaldības līdzfinansējumu 68 719 eiro Alūksnes novada pašvaldības autoceļiem plūdu izraisīto avārijas seku novēršanai, kas ir 30% no radīto zaudējumu apmēra.

Līdzfinansējumu pašvaldības autoceļu atjaunošanai 68 719 eiro izdalīs no Alūksnes novada pašvaldības Ceļu un ielu uzkrājuma fonda.

Aploka norādīja, ka patlaban pašvaldība gatavo dokumentus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai pieprasītu līdzfinansējums no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas ir 70% no kopējiem izdevumiem.

Jūnija ilgstošo un stipro lietavu rezultātā nodarīti ievērojami zaudējumi pašvaldības ceļiem Malienas, Jaunalūksnes, Jaunannas, Mālupes, Annas, Zeltiņu un Alsviķu pagastos. Pašvaldība ir jau sākusi vai sāks plūdu seku novēršanu.

TVNET jau vēstīja, ka jūnija vidū lietavu nodarīto bojājumu dēļ vairākās vietās Alūksnes novada pagastos vajadzēja slēgt pašvaldības un valsts vietējās nozīmes autoceļus.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji informēja, ka lietavu dēļ valsts ceļu tīklā ir izveidojušies izskalojumi un satiksmei pilnībā slēgi trīs vietējo autoceļu posmi Alūksnes novadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu