Studētgribētājiem vislielākā interese par studijām Latvijas Universitātē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes ēka.
Latvijas Universitātes ēka. Foto: Ieva Lūka/LETA

Noslēdzoties pirmajai elektronisko pieteikumu apstiprināšanas dienai klātienē vienotajā uzņemšanā pamatstudiju programmās portālā "Latvija.lv", vislielāko topošo studentu skaitu uzņēmusi Latvijas Universitāte (LU), liecina "Latvija.lv" aktuālie dati līdz plkst.17.

LU kopumā apstiprināti 948 pieteikumi, savukārt tieši pirmajā prioritātē - 224 pieteikumi. Pēc augstskolas informācijas, starp desmit populārākajām studiju programmām, kuras izvēlētas ar pirmo prioritāti, lielākā daļa ir LU studiju programmas - pirmajā vietā ierindojas "Datorzinātne", kurai seko "Tiesību zinātne" un "Ārstniecība".

Kopumā līdz 5.jūlija plkst.17 portālā "Latvija.lv" saņemti 1595 studiju pieteikumi, no kuriem 467 jeb 29,28% ir apstiprināti.

Pēc "Latvija.lv" datiem, Rīgas Tehniskā universitāte ir otra pieprasītākā augstskola. Universitātē ir saņemti 684 pieteikumi studijām, bet 132 ir apstiprināti pirmajā prioritātē. Tai seko Latvijas Lauksaimniecības universitāte, kurā kopumā apstiprināti 155 pieteikumi visās prioritātēs, bet pirmajā prioritātē apstiprināts 41 pieteikums.

Liels pieprasījums novērots arī Daugavpils Universitātē, kurā visās prioritātēs apstiprināti 75 pieteikumi, bet uz pirmo prioritāti apstiprināti 24. Liepājas Universitāte ir apstiprinājusi 45 pieteikumus, no kuriem 13 apstiprināti pirmajā prioritātē. Savukārt Banku augstskolā apņēmušies startēt 38 studētgribētāji, no kuriem pieciem ir apstiprināts pieteikums pirmajā prioritātē.

Reģionos Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā apstiprināti 19 topošie studenti, no kuriem septiņi pieteikumi apstiprināti pirmajā prioritātē. Vidzemes augstskolā apstiprināts 31 pieteikums, no kuriem seši apstiprināti pirmajā prioritātē. Savukārt Ventspils Augstskola saņēmusi 34 pieteikumus, no kuriem deviņi ir apstiprināti pirmajā prioritātē.

Ekonomikas un kultūras augstskolā apstiprināti 18 pieteikumi, no kuriem pirmajā prioritātē - četri. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā "RISEBA" apstiprināts 21 pieteikumus, bet pirmajā prioritātē - divi.

Vismazākais pieteikumu un apstiprināto pieteikumu skaits ir Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, kurā visās prioritātēs apstiprināti četri pieteikumi, bet pirmajā prioritātē nav apstiprināts neviens pieteikums.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā "www.latvija.lv" norisinās no 5.jūlija līdz 18.jūlijam. Elektronisko pieteikumu klātienē var apstiprināt no 12.jūlija līdz 18.jūlijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu