Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 76 ceļu satiksmes negadījumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Lielākā daļa no otrdien, 5. jūlijā, Latvijā negadījumos cietušajiem bijusi gājēji, velosipēdisti un elektrisko skrejriteņu vadītāji, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 76 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietusi 21 persona un viena gājusi bojā. Puse no negadījumiem - 32 - notikusi Rīgas reģionā. Arī visvairāk cietušo - 12 no 21 - bijis avārijās galvaspilsētā un apkārtnē.

Tostarp 15 no visiem cietušajiem ir mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki - gājēji, velosipēdisti un elektrisko skrejriteņu vadītāji. Proti, avārijās cietuši trīs gājēji, seši velosipēdisti un seši elektrisko skrejriteņu vadītāji.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 379 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 165 par ātruma pārsniegšanu. Rīgas reģionā noformēti četri protokoli par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, divi par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā un viens par agresīvu braukšanu.

Jau ziņots, ka otrdien uz Jelgavas šosejas satiksmes negadījumā dzīvību zaudējusi gājēja.

Policija saņēma izsaukumu uz autoceļu netālu no Pēterniekiem, kur automašīna "Volkswagen" uzbraukusi gājējai, kura notikuma vietā zaudēja dzīvību. Policija skaidro notikušā apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu