Krievija jau melo par HIMARS iznīcināšanu Ukrainā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Aizsardzības ministrija jau dižojas, ka krievu karaspēks Donbasā esot iznīcinājis divas augstas mobilitātes reaktīvās zalves iekārtas HIMARS, ko Ukraina saņēma no ASV. Tomēr, kā uzsver Ukraina, Krievijas apgalvojumi ir meli.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka HIMARS sistēmas esot iznīcinātas Doneckas apgabalā pie Malotaranovkas. Tāpat krievu karaspēkam esot izdevies iznīcināt divas HIMARS munīcijas noliktavas.

Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštābs šos Krievijas paziņojumus nodēvējis par meliem, uzsverot, ka visas Ukrainas armijas rīcībā esošās HIMARS iekārtas joprojām ir darba kārtībā.

Nekādus pierādījumus HIMARS iznīcināšanai Krievijas Aizsardzības ministrija nav sniegusi.

“Šie [Krievijas] paziņojumi ir kārtējās krievu viltus ziņas,” paziņoja Ģenerālštābs.

To, ka nav nekādu pierādījumu HIMARS iznīcināšanai, uzsver arī vairāki Ukrainas mediji.

23.jūnijā Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs paziņoja, ka Ukraina no ASV saņēmusi pirmās HIMARS sistēmas.

ASV varas iestādes toreiz informēja, ka Ukrainai piegādātas četras HIMARS sistēmas. Sagaidāms, ka turpmāk šīs iekārtas Ukrainai tiks piegādātas lielākos apjomos.

Atkarībā no munīcijas, HIMARS sistēmas var dot triecienus līdz pat 300 kilometru attālumā. Tomēr Ukraina saņemšot tuvāka rādiusa munīciju, kas ļaus tai dot  triecienus pa mērķiem aptuveni 80 kilometru attālumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu