Sargā sevi un brīdini citus! Krāpnieki "Latvenergo" vārdā cenšas izmānīt naudu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Kopš maija beigām sociālajos tīklos "Facebook", "Youtube" un "Instagram" parādījušās krāpnieciskas reklāmas, kas cenšas izmānīt no cilvēkiem naudu, izmantojot "Latvenergo", Latvijas Bankas un valsts amatpersonu vārdus, TVNET informēja uzņēmuma preses sekretāre Ivita Bidere.

Latvenergo aicina sociālo tīklu lietotājus pievērst uzmanību tam, ka Latvenergo kā valstij piederoša kapitālsabiedrība publisko informāciju apliecina ar kontaktinformāciju un savu pārstāvju parakstiem.

Latvenergo klientiem un partneriem domāta informācija vienmēr primāri ir publicēta koncerna mājaslapā un oficiālajos sociālo tīklu profilos, tāpat Latvenergo kā valsts uzņēmums savās komerciālajās reklāmās nekad neiesaistītu vēlētas valsts amatpersonas vai aktīvus politiķus.

Tāpat kā meklējot noziedzniekus, arī šeit ir galvenās pazīmes, kas liecina par sarunu biedra neīsto identitāti: saruna notiek svešvalodā (krievu), piedāvā gūt ātru un lielu peļņu, aicina ziņot personīgus datus, iekaro uzticamību ar zināšanām par enerģētiku un ražotnēm Latvijā, izmanto valsts vadības un viedokļu līderu atpazīstamību.

Latvenergo par šiem krāpniekiem ir ziņojis Valsts policijai, Cert.lv, par krāpnieciskajām reklāmām nosūtīti ziņojumi sociālajiem tīkliem, kuros šīs reklāmas tiek publicētas, mūsu sociālo tīklu profilos publicēti brīdinājumi par krāpniekiem. Daļa šo krāpniecisko reklāmu pēc mūsu ziņojumiem ir slēgta, taču to vietā visai ātri parādās aizvien jaunas.

Latvenergo sadarbojas ar atbildīgām institūcijām, taču atgādina sargāt gan sevi, gan brīdināt citus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu