"Mediķi burtiski strādāja degvielas peļķē." Kā noritēja traģiskās avārijas seku novēršana Mārupes novadā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu satiksmes negadījums Mārupes novadā
Ceļu satiksmes negadījums Mārupes novadā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule mikroblogošanas vietnē "Twitter" izteikusi pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem par operatīvo rīcību, novēršot traģiskās avārijas sekas Mārupes novadā.

Avārijas vietā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā bija noplūduši aptuveni 20 000 litri degvielas aptuveni 100 kvadrātmetru teritorijā, liecina Valsts vides dienesta (VVD) rīcībā esošā informācija.

Kā pastāstīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Černodona, noplūdusī degviela pārklāta ar absorbējošām putām.

Tāpat ir veikta saziņa ar noplūdušās cisternas īpašnieku, kurš uzņēmās veikt piesārņojuma likvidēšanu. Cisternas īpašnieks jau ir notikuma vietā, lai atsūknētu degvielu no avarējušās cisternas.

VVD vēl turpina apsekot teritoriju - patlaban ir zināms, ka degviela ir iesūkusies gruntī līdz grāvim, kas atrodas desmit metru attālumā no notikuma vietas.

VVD seko līdzi tam, lai tiktu īstenoti neatliekamie sanācijas darbi, lai nepieļautu degvielas izplūdi virszemes ūdeņos, norāda Černodona.

TVNET jau rakstīja, ka traģiskas avārijas dēļ piektdienas pusdienlaikā slēgta satiksme uz Liepājas šosejas Babītes pagastā un policija pieļauj, ka kustība nebūs iespējama vairākas stundas.

Plkst.11.49 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Mārupes novada Babītes pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas.

Tā rezultātā vienā vieglajā automašīnā bija iespiesti vairāki cilvēki un no kravas automašīnas notika degvielas noplūde.

Izsaukuma vietā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) mediķi konstatēja divu cilvēku nāvi, vēl pieciem sniegta palīdzība. Rezultātā četri cietušie nogādāti ārstniecības iestādēs ar gūtām vidēji smagām līdz smagām traumām.

Notikuma vietā strādāja piecas NMPD brigādes, tai skaitā, ārsta speciālista brigāde.

Satiksme patlaban atjaunota virzienā uz Rīgu.

Ņemot vērā, ka transporta plūsma tiek organizēta pa vienu joslu, autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu