Šrilankā protestētāji aizdedzinājuši premjera rezidenci

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Protestētāji Šrilankā pielaiduši uguni premjerministra Ranila Vikramasinghes privātajai rezidencei, sestdienas vakarā ziņo policija.

Protestētāji pieprasa premjera un prezidenta Gotabajas Radžapaksas atkāpšanos.

Kā ziņots, iepriekš sestdien protestētāji ielauzās arī prezidenta oficiālajā rezidencē un kancelejā, taču valsts galva paspēja aizbēgt pirms demonstrantu ierašanās.

Arī premjerministrs uzbrukuma brīdī savā rezidencē neatradās.

Vikramasinghe, kas premjera krēslā iepriekš pabijis jau sešas reizes, pēdējo reizi amatā stājās tikai maijā, nomainot bijušo valdības vadītāju Mahindu Radžapaksu, kurš bija spiests atkāpties vardarbības uzliesmojuma rezultātā.

Izbeidzoties valūtas krājumiem, kas nepieciešami pirmās nepieciešamības preču importam, Šrilanka jau vairākus mēnešus piedzīvo pārtikas un degvielas deficītu, ilgstošus elektrības piegādes pārtraukumus un strauji augošu inflāciju.

Nepieredzēti smagā ekonomiskā krīze izsaukusi plašus nemierus.

Pēc tam, kad opozīcijas partijas, cilvēktiesību aktīvisti un advokātu apvienība piedraudējusi vērsties pret policijas priekšnieku tiesā, policija atsaukusi piektdien izsludināto komandantstundu.

Taču tūkstošiem protestētāju jau pirms tam, ignorējot komandantstundu, devās uz Kolombo, lai piedalītos sestdien paredzētajā demonstrācijā.

Protestētāji pat piespieduši dzelzceļa vadību nodrošināt vilcienu reisus viņu nogādāšanai galvaspilsēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu