Saeimā savākti nepieciešamie paraksti Linkaita demisijas pieprasījumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā iesniegts Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un citu opozīcijas deputātu pieprasījums satiksmes ministra Tāļa Linkaita (K) atbrīvošanai no amata.

Demisijas pieprasījumu iesnieguši ZZS deputāti Uldis Augulis, Armands Krauze, Jānis Vucāns, Gundars Daudze, Janīna Jalinska, Viktors Valainis un Jānis Dūklavs. Tāpat iesniegumu parakstījuši deputāti Ramona Petraviča (LPV), Karina Sprūde (KuK) un Romāns Naudiņš.

Kā iepriekš informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa, ZZS deputāti uzskata, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos. Parlamentārietis Viktors Valainis (ZZS) pauda, ka no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

"Nav pieļaujams, ka reģionu iedzīvotājiem ir apgrūtinātas vai liegtas pārvietošanās iespējas. Ministram ir jāuzņemas atbildība par to, ka cilvēki nevar nokļūt pie ārsta, uz veikalu vai saņemt nepieciešamos pakalpojumus pašvaldībā," norādīja Valainis.

Arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijā pagājušajā nedēļā norādīja, ka netika nodrošināta Sabiedriskā transporta pakalpojuma likuma mērķa izpilde - nodrošināt iedzīvotājiem pieejamus sabiedriskā transporta pakalpojumus, un ilgstoši tiek ignorēti nozares pārstāvošo organizāciju brīdinājumi par iespējamām problēmām nozarē, un aicinājumi sakārtot sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

Jau ziņots, ka Autotransporta direkcija (ATD) saistībā ar AS "Liepājas autobusu parks" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus pieļauj iespēju pārtraukt līgumu ar pārvadātāju, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Linkaita demisiju pieprasījis arī Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka Linkaits neplāno atkāpties no amata saistībā ar problēmām sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā.

Vienlaikus gan politiķis atzīst, ka ar pasažieru pārvadājumiem ir problēmas. Linkaits skaidro, ka nav izveidots ārkārtas situācijas mehānisms, kā ATD situācijās, kad kāds pārvadātājs nespēj pildīt savus pienākumus, varētu nodrošināt nepārtrauktību. Tāpat, ministra ieskatā, klibo informācijas apmaiņa par pasažieru tiesībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu