Video ⟩ Kādēļ pingvīni atteicās no ēdiena jeb inflācijas smagās sekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kādam Japānas zoodārzam klājies diezgan interesanti, jo pingvīni, kuri iepriekš ēda tā saucamās Japānas zirgu makreles, zināmas arī kā “aji”, piepeši atteicās no ēdiena. Kādēļ tā notika?

Hakonena akvārijs ir mājvieta vairāk nekā 30 tūkstošiem dažādu dzīvnieku, taču pēdējā gada laikā to piemeklējušas finansiālas likstas.

Augstās Japānas inflācijas rezultātā nācās nomainīt pārtikas zivju sugu no zirgu makrelēm uz parastajām makrelēm, taču pingvīni, saoduši pārmaiņas, no tām nicīgi, toties cēli atteicās.

Ziņu vietnes “ANN News” uzņemtajā video redzams, kā pingvīni vien apošņā savu jauno ēsmu un ātri vien no tās novēršas.

Pēdējā gada laikā Japānā piedzīvots cenu kāpums par 20 līdz 30 procentiem, un tas nozīmē, ka arī zoodārziem jādomā, kā ietaupīt.

Kā izrādās, pētnieki secinājuši, ka pingvīniem, līdzīgi kā primātiem un grauzējiem, ir izteikti attīstīta oža, pat labāk nekā garša.

Kolīdz tie paņēmuši ēdienu mutē, to izspļauj, ja nepatīk, kā smaržo.

Zoodārza darbinieki mēģinājuši pingvīnus pieradināt, sajaucot abu makreļu sugas kopā, un šķiet, ka šī stratēģija iedarbiojas, ziņu vietnei “CNN” atzina Hiroki Šimamoto.

Pētnieki jau iepriekš mēģinājuši noskaidrot, kas nosaka to, kuru ēdienu konkrētās sugas pārstāvis pieņems un kuru ne.

Foto: Unsplash

Tā, piemēram, pingvīni spēj uzost dažādas kaitīgas vielas, kas ieplūdušas okeānos un jūrās no notekūdeņiem, piemēram, tāpat spēj noteikt to, vai konkrētā pārtika – piemēram, zivs, ir saindēta.

Japānas akvārija darbinieki atzina, ka alternatīvs veids, kā samazināt izmaksas, būtu celt biļešu cenas, taču viņi vēlējās padarīt zoodārza apmeklējumu pieejamu iespējami plašākam iedzīvotāju skaitam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu