Bijušajam "Atvērtās Krievijas" vadītājam piespriests cietumsods

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andrejs Pivovarovs
Andrejs Pivovarovs Foto: Denis Kaminev/AP

Krievijas tiesa piektdien piespriedusi četru gadu cietumsodu opozīcijas aktīvistam Andrejam Pivovarovam par aizliegtas politiskās kustības vadīšanu.

Pivovarovs agrāk bija 2001.gadā pēc Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska iniciatīvas izveidotās opozīcijas kustības "Atvērtā Krievija" direktors. 2017.gadā Krievija atzina kustību par nevēlamu un pērn tā pārtrauca darbību Krievijā un slēdza visas nodaļas reģionos. Visi kustības biedri tika izslēgti no organizācijas, bet viņu dalība anulēta, lai izvairītos no iespējamām vajāšanām.

Pivovarovs tika aizturēts pagājušā gada jūnijā Sanktpēterburgas lidostā. Polijas aviokompānijas LOT lidmašīnai, kurai bija paredzēts izlidot uz Varšavu un kas jau bija sasniegusi skrejceļu, tika dots rīkojums atlikt izlidošanu. Lidmašīnā iekāpa policisti un aizturēja Pivovarovu.

Kopš aizturēšanas viņš visu laiku atradās cietumā.

Kopš atkārtotā iebrukuma Ukrainā Krievija ir sākusi vēl aktīvāk apspiest prezidenta Vladimira Putina oponentus, ierosinot pret viņiem krimināllietas un nosakot jaunus ierobežojumus vārda brīvībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu