Foto ⟩ Olena Zelenska tiekas ar ASV valsts sekretāru; viesosies pie pirmās lēdijas (1)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska pirmdien sāka vizīti ASV, tiekoties ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu. Vizītes laikā viņa tiksies arī ar ASV pirmo lēdiju Džilu Baidenu, vēsta aģentūra AP.

ASV Valsts departamenta runasvīrs Neds Praiss pēc tikšanās atklāja, ka Blinkens apstiprinājis Zelenskai ASV apņemšanos pildīt Ukrainai dotos solījumus.

Zelenska pirmdien tikās arī ar ASV Starptautiskās izaugsmes aģentūras vadītāju Samantu Paueru. Aģentūra novirzījusi vairākus miljardus dolāru Ukrainas valdības atbalstam un humānajai palīdzībai, kā arī cenšas atvieglot Krievijas iebrukuma Ukrainā izraisīto pārtikas produktu trūkumu citās valstīs.

Pirmajos kara mēnešos Zelenska neparādījās publiski, taču 8.maijā viņa Ukrainas rietumos uzņēma ASV pirmo lēdiju Džilu Baidenu. Šomēnes viņa sniedza interviju žurnālam "Time", kurā atklāja, ka drošības apsvērumu dēļ Krievijas iebrukuma pirmajās stundās viņai nācies patverties atsevišķi no vīra. Zelenska intervijās vērš uzmanību uz dažādām mazāk apspriestām problēmām, ar kurām kara laikā nākas sastapties ukraiņiem. Viņa mudinājusi ukraiņus, kuru dzīves iedragājušas sēras un psiholoģiskās traumas, vērsties pēc pieejamās psiholoģiskās palīdzības.

Zelenska ar Džilu Baidenu tiksies otrdien Baltajā namā, kā arī Kapitolijā teiks uzrunu ASV kongresmeņiem. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu