Projekts "Sporta pils dārzi" iekļauts starp prestižās Eiropas pilsētu publiskās telpas balvas finālistiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušās Sporta pils teritorija.
Bijušās Sporta pils teritorija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nu jau daudzi rīdzinieki - īpaši jau Rīgas centra iedzīvotāji - iespēju baudīt dārzkopības priekus un rušināšanās sniegtos augļus raduši bijušās Sporta pils teritorijā, kur nu ierīkoti dārziņi. Projekts nu ticis novērtēts arī plašākā mērogā.

"2022. gadā Eiropas pilsētu publiskās telpas balvai pieteikti 328 projekti no 35 Eiropas valstīm. No iesniegtajiem projektiem starptautiska profesionāļu žūrija atlasījusi 25, starp kuriem arī pieci finālisti, kuri piedalīsies projektu prezentācijās 14. - 15. novembrī Barselonā, kur tiks paziņots šī gada uzvarētājs.

Starp finālistiem iekļauti arī mūsu mīļie Sporta pils dārzi!!!

PALDIES visiem mūsu kopienas aktīvajiem dārzniekiem un atbalstītājiem, kuri ar mums ir jau no pirmās dienas un kopā tur rūpi par teritoriju un projektu!

Eiropas pilsētu publiskās telpas balva (Public Space) tiek piešķirta katru otro gadu kopš 2000. gada. Balva ir Barselonas laikmetīgās kultūras centra iniciatīva, un tās mērķis ir atzīt un darīt zināmus izcilākos projektus, kas rada, atjauno un uzlabo publisko telpu Eiropā. Tā atšķiras no citām iniciatīvām, kas vērsta uz arhitektu apbalvošanu un kas tiek piešķirtas ainavu projektiem, izceļot tipiskai pilsētvidei piemītošo attiecību un pilsonisko raksturu. Augsti vērtēta starp nozares profesionāļiem, finālista statuss nodrošina plašu starptautisko uzmanību un atzinību," vēstīts projekta "Facebook" kontā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu