Rīgas dome sāks mājokļu politikas pamatnostādņu izstrādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas dome atbalstīja lēmumu izstrādāt mājokļu politikas pamatnostādnes. Kā norādīts informācijā deputātiem, viena no Rīgas attīstības prioritātēm ir daudzveidīgu un kvalitatīvu mājokļu pieejamība.

Pamatnostādņu izstrādes uzdevums būs sagatavot esošās situācijas izpēti, analizējot tendences, identificējot mājokļu politikas risināmās problēmas un nosakot riskus, ja problēmas netiek risinātas. Tajā skaitā būs nepieciešams apzināt mājokļu pieprasījumu gan pēc sociālajiem, gan pašvaldības īres dzīvokļiem Rīgas pašvaldībā un izvērtēt esošā dzīvojamā fonda atbilstību pieprasījumam.

Izstrādājot minēto dokumentu, būs jāsagatavo priekšlikumi mājokļu politikai par mājokļu pieejamības veicināšanu, dzīvojamā fonda atjaunošanu un jaunu mājokļu attīstību.

Pamatnostādņu izstrādē tiks iesaistītas par pasākumu ieviešanu līdzatbildīgās pašvaldības struktūrvienības.

Pašvaldība arī plāno izveidot pamatnostādņu izstrādes darba grupu, kuras dalībnieku uzdevums būs nodrošināt nepieciešamo informāciju dokumenta izstrādei un kontrolēt to izstrādes gaitu. Darba grupā plānots iekļaut Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta, Pilsētas attīstības departamenta, Īpašuma departamenta, Labklājības departamenta, Rīgas enerģētikas aģentūras, "Rīgas namu pārvaldnieka", "Rīgas pilsētbūvnieka" pārstāvjus un citus dalībniekus.

Pašvaldība plāno arī informēt sabiedrību par pamatnostādņu izstrādi un nodrošināt to publisko apspriešanu.

Mājokļu politikas pamatnostādnes plānots izstrādāt līdz nākamā gada decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu