Foto Slavenākais Ukrainas suns sapieris, Kannu kinofestivāla balvas laureāts, svin savu trešo dzimšanas dienu (1)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Patron/"Twitter"

Slavenākais Ukrainas suns Patrons, kurš ikdienā glābj cilvēku dzīvības, meklējot Krievijas okupantu atstātās sprāgstvielas, šodien, 20. jūlijā, svin savu trešo dzimšanas dienu. Ko gan suns vēlētos vislabāk saņemt savā dzimšanas dienā? Protams, jaunas mantiņas un torti.

Britu raidorganizācija ziņo, ka Patrons ir dzimis 2019. gadā, un šodien Džeka Rasela terjera škirnes astainis svin savu trešo dzimšanas dienu. Viņa īpašnieks ir Mihailo Iļjevs.

Ķepainim nu ir arī savs platformas "Patreon" konts. "Patreon" ir platforma, kas nodrošina dažādus rīkus satura veidotājiem, lai tie varētu nodrošināt abonēšanas pakalpojumu.

Kā Patrons kļuva par slavenību?

Jau ziņots, ka Patrons Černihivas apgabalā kopš Krievijas iebrukuma sākuma ir atradis jau vairāk nekā 200 sprādzienbīstamus priekšmetus. Astainis cieši sadarbojas ar Ukrainas sapieriem, lai padarītu Ukrainas pilsētas atkal drošas.

Suņuks kļuvis par vienu no ukraiņu varoņiem un patriotisma centru. Viņš ir regulārs dalībnieks Ukrainas valsts iestāžu videomateriālos, kuri publicēti sociālajos tīklos.

Patrons ir iedvesmojis vairākus māksliniekus un viņu fanus ne tikai Ukrainā, bet arī visā pasaulē. Viņu attēlo visur, kur iespējams, - sākot ar dažādām ilustrācijām, beidzot pat ar mīkstajām rotaļlietām.

Starp vizuālajiem materiāliem ir arī skice, kurā attēlots Patrons, kas čurā uz krievu raķetes.

Maija nogalē Patrons saņēma arī Kannu kinofestivāla balvu, kas tam piešķirta kā pateicība, ka Patrons stiprina saikni starp cilvēkiem un suņiem.

Ukrainas prezidents apbalvo četrkājaino varoni

Svētdien, 8. maijā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svinīgā ceremonijā apbalvoja valsts slavenāko dienesta suni par viņa centību un darbu, meklējot sprādzienbīstamus priekšmetus.

Tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, Volodmirs Zelenskis Patronam un viņa saimniekam Mihailo Iļjevam pasniedza valsts apbalvojumu.

Čerņihivas atmīnēšanas komanda savā darbā izmantojusi tehnoloģijas no Kanādas.

"Es vēlos apbalvot tos Ukrainas varoņus, kas mūsu zemi jau atbrīvojuši no sprādzienbīstamajiem priekšmetiem. Un kopā ar mūsu varoņiem ir arī mazs un brīnišķīgs sapieris Patrons, kurš ne tikai neitralizē sprādzienbīstamos priekšmetus, bet arī māca mūsu bērniem drošības pasākumus bīstamajās vietās," Zelenskis sacīja svinīgajā ceremonijā.

Lai ļaudis no visas pasaules varētu sekot līdzi iemīļotā suņuka gaitām un viņa palīdzībai Ukrainas ārkārtas situāciju dienestam, sociālo tīklu vietnē "Instagram" Patronam izveidots savs profils, kurā sunim seko vairāk nekā 240 tūkstoši cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu