No pašvaldību budžetiem būs jāuztur vairākas privātskolas. Ministre noliedz lobiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Tukšā mācību klase slēgtajā Ogres 1.vidusskolā Covid-19 izraisītās krīzes laikā, kad valstī izsludināta ārkārtas situācija, lai ierobežotu koronavīrusa izraisīto slimību ''Covid-19'' izplatību.
Tukšā mācību klase slēgtajā Ogres 1.vidusskolā Covid-19 izraisītās krīzes laikā, kad valstī izsludināta ārkārtas situācija, lai ierobežotu koronavīrusa izraisīto slimību ''Covid-19'' izplatību. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atbalstījusi Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) prasību neizsludināt likuma normu, kas paredz pašvaldībām pienākumu finansēt arī privātās izglītības iestādes, pauž arodbiedrība, vēršoties pie valsts prezidenta Egila Levita.

Bez skaidriem aprēķiniem un neraugoties uz vairāku pušu iebildumiem, Saeima 14.jūlijā pieņēma grozījumus Izglītības likumā, nosakot, ka pašvaldības kompetence izglītībā būs arī obligāta privāto izglītības iestāžu finansēšana no pašvaldības budžeta.

"Finanšu ministrija iebilda, ka – lūdzu, kāda ir ietekme uz pašvaldību budžetiem? Neviena aprēķina nebija!" stāstīja Pašvaldību savienības padomniece izglītības jautājumos Ināra Dundure.

Latvijas Radio jau iepriekš vērsa uzmanību, ka ir aizdomas par kādu interešu lobēšanu. Zināms, ka izglītības ministres ārštata padomniece Zane Ozola pārstāv privātskolu “Patnis” un viņas vīrs Jānis Ozols ir ministres padomnieks juridiskajos jautājumos.

Muižniece gan to komentēja šādi: "Absolūti noraidu jebkādas spekulācijas par manām interesēm. Jā, man ir divi padomnieki. Viens ir ārštata, kurš nesaņem atlīdzību, un otrs, kas ir saistīts ar vienu privātskolu, bet šī privātskola nav sociālais uzņēmums. Līdz ar ko nekādā veidā nav attiecināma uz šī likuma grozījumiem."

Vairāk skaties sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu