Rīgā tiks atklāta labdarības mākslas izstāde "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Autors: Jana Ņesteroviča
Autors: Jana Ņesteroviča Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 29. jūlijā, restorāna-bāra Stage 22 terasē, kas atrodas Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga 8. stāvā, notiks mākslas izstādes "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi" atklāšana. Izstādē būs apskatāmas galerijas “PRAGMA” piecu latviešu mākslinieču — Janas Ņesterovičas, Lauras Libertes, Guntas Viļumas, Elīnas Graudiņas un Sandras Japiņas darbi. Atklāšanas laikā no vairāku gleznu pārdošanas savāktie līdzekļi tiks novirzīti centram “Marta” — vienīgajai sieviešu tiesību aizstāvības organizācijai Latvijā.

Autors: Sandra Japiņa
Autors: Sandra Japiņa Foto: Publicitātes foto
Autors: Elīna Graudiņa
Autors: Elīna Graudiņa Foto: Publicitātes foto

Izstādes nosaukums "Ēdenes dārzs — pieci sievišķības elementi" atsaucas uz Bībeles stāstu Ēdenes dārzā. Vārdu "Ēdene" izraēlieši apvienoja ar vārdu e'den — "baudījums". “Katra no divdesmit piecām izstādes gleznām ir baudas personifikācija — māksla, dzīve, mūzika, brīvība un mīlestība. Piecas mākslinieces dažādi interpretē redzēto un piedzīvoto, taču viņas vieno jūtīgums un iekšējais spēks, kas piemīt visām mūsdienu sievietēm,” stāsta izstādes kuratore Eva Šleziņa.

Eva Šleziņa
Eva Šleziņa Foto: Publicitātes foto

Sievišķības tēma un vienlaikus ar to saistītās trausluma, rūpju, empātijas izpausmes kā sarkans pavediens vijas cauri visai izstādes tēmai. Tā atspoguļojums attēlos, kā arī īpaši izstrādāta mākslas ēdienkarte, kuras pamatā ir ilgtspējīgas izcelsmes produkti.

Autors: Jana Ņesteroviča
Autors: Jana Ņesteroviča Foto: Publicitātes foto

“Mēs vienmēr priecājamies iniciēt un atbalstīt ar mākslu saistītus projektus. Šī ir iespēja aktualizēt sabiedriski svarīgu mērķi caur skaistuma prizmu. Atrodas iespēja savstarpējai sadarbībai un atbalstīt tos, kuriem tas ir svarīgi. Tā tas bija pavasarī, kad savācām vairāk nekā 7000 eiro, lai palīdzētu Ukrainai. Esmu pārliecināta, ka arī šā projekta ietvaros mums izdosies sasniegt labdarības mērķus,” piebilst Jeļena Safronova, Grand Hotel Kempinski Riga PR un mārketinga vadītāja.

Autors: Laura Liberte
Autors: Laura Liberte Foto: Publicitātes foto
Autors: Gunta Viļuma
Autors: Gunta Viļuma Foto: Publicitātes foto

Centrā “Marta” sniedz profesionālus sociālos, juridiskos, psiholoģiskos pakalpojumus vardarbībā un cilvēku tirdzniecībā cietušām pieaugušām personām, nodrošina palīdzību sievietēm un viņu bērniem, kuri atrodas ievainojamās dzīves situācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu