Kristīne Beitika: nepārdzīvot, ja sapņi nepiepildās ātri. Izbaudi pašu procesu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Kristīne Beitika
Kristīne Beitika Foto: No personīgā arhīva

Jau rakstījām, ka, tiekoties Latvijā populārām, spēcīgām sievietēm – līderēm un viņu topošajām audzēknēm, tika atklāta Latvijā pirmā izaugsmes programma jaunietēm "Beat It", kuras mērķis ir motivēt un atbalstīt jaunas sievietes viņu ceļā uz profesionāliem panākumiem. Piedāvājam nelielu interviju ciklu ar projekta mentorēm. Pirmā uz "Egoistes" jautājumiem atbild sociālo tīklu satura veidotāja, TV raidījuma “Māmiņu klubs” vadītāja.

Kristīne Beitika - satura veidotāja Instagram @kristine_beit, TV raidījuma “Māmiņu klubs” vadītāja. Izaugsmes programmā jaunietēm "Beat IT" Kristīne ir lektore par veiksmīgu satura veidošanu sociālajos tīklos, kā arī mentore Anastasijai Medovikovai, kura vēlas realizēt dažādas idejas/projektus, kas šo pasauli padarīs par labāku vietu, piemēram, organizēt Zero waste festivālu.

Kāds bija tavs bērnu dienu sapnis? Par ko vēlējies kļūt un kāpēc?

Bērnībā abonēju visus pieejamos žurnālus, kādi vien bija pieejami. Tas turpinājās pusaudžu gados, un vēl tagad man ir mīlestība pret tiem. Kad biju maza, es tos ne tikai abonēju, lasīju, bet arī aktīvi iesaistījos. Piedalījos konkursos, rakstīju atsauksmes par rakstiem, ierosināju tēmas un sarakstījos ar vēstuļu draugiem no visas Latvijas. Es redzu, ka tagad tas ir transformējies tajā, ko es daru un ar ko pelnu naudu. Es veidoju saturu un palīdzu to veidot arī citiem.

Mans instagrams ir kā manis veidots žurnāls.

Pirmā darba vieta? Cik liela bija alga un ko par to nopirki?

Vecmāmiņa audzēja skaistas puķes dārziņā, un es tās tirgoju tirgū. Atceros savu tirdzniecības vietu pie paša paviljona ieejas, man vienmēr labi veicās un par nopelnīto naudu varēju iegādāties to, ko sirds kāro. Tie bija kādi kārumi.

Kāpēc tu šobrīd dari to, ko dari?

Es esmu laimīga par to, kur esmu šobrīd. Pirms pusotra gada dibināju savu uzņēmumu, noticot saviem spēkiem par savu uzņēmējdarbību, un tā ir rezultējusies ar augstākiem sasniegumiem, kādi man jebkad ir bijuši. Es redzu, ka manis veidotie projekti nes atdevi un iedvesmo, iedrošina, izglīto daudz cilvēku un jauno uzņēmumu. Tas mani iedvesmo!

Kā satura veidotāja vienā brīdī sapratu, ka esmu sasniegusi to, pēc kā tiecos un ka manī ir tik daudz resursu, lai iegūtās zināšanas liktu lietā.

Tagad gandarījumu sagādā palīdzēt virzīt citus uz sasniegumiem, veidojot saturu un attīstot savus sociālos tīklus.

Tavuprāt, veiksmīgas karjeras noslēpums ir…

Dzīva interese par to, ko tu dari, un zinātkāre. Būt atvērtam un izmantot iespējas. Jau tad, kad

19 gados kļuvu par veikala vadītāju (man nebija ne jausmas, ka to varētu savos 19 ar mazo pieredzi), sapratu, ka ar attieksmi pret darbu un līdzcilvēkiem dzīvē var daudz sasniegt.

Kas tev rada iedvesmu sniegties pēc aizvien jauniem izvirzītiem mērķiem?

Draivs piedzīvot dzīvi! Lai man būtu interesanti, man nemitīgi ir jāattīstās, jāmaina projekti, darba vietas. Man patīk kustība un jauna pieredze, tas paplašina manu skatu uz pasauli, un to vēl ir tik daudz, kur paplašināt!

Vai eksistē arī nesasniedzami mērķi?

Es koncentrējos uz sasniedzamiem drīzumā. Kaut vai tie ir sadalīti mazāki mērķi, kuri ved uz kaut ko lielu.

Mani iedvesmo taustāms rezultāts. Man patīk mazie soļi, kuri mūs uz to aizved.

Jo ilgu laiku mans mērķis par savu uzņēmumu bija tikai sapnis, kas šķiet nereāli sasniedzams. Mirklī, kad sāku spert noteiktus soļus, lai uz to virzītos, notika pavērsiens, un es tam pietuvojos drīzāk, nekā man šķiet.

Kristīne Beitika
Kristīne Beitika Foto: No personīgā arhīva

Kā pati esi tikusi pāri sakāvei vai smagai vilšanās sajūtai? Pastāsti kādu pieredzi…

Mana dzīve nedaudz sabruka, kad pēc astoņiem gadiem vienā uzņēmumā, augstā amatā, darbā, kur biju ieguldījusi sevi visu, strādājot virsstundas, domājot par darbu brīvdienās un darot daudz vairāk, kā no manis prasa,

es to visu zaudēju, jo uzņēmums pārstāja eksistēt. Es mēģināju atrast līdzīgu darba vietu, bet tas vairs nebija tas, jo sirds bija palikusi tajā vietā.

Pagāja laiks, kāds gads, kurā darīju dažādus darbus un mēģināju saprast, ko vēlos dzīvē tālāk darīt. Tikai pēc laika es sapratu, ka tas ir bijis liels dzīves pagrieziens, jo es atguvu laiku sev. Sāku pamanīt, cik neveselīgi esmu izturējusies pret sevi, cik maz veltījusi laiku ģimenei un savai veselībai.

Sāku vairāk pievērsties sev un apsolīju vairs nekad tik daudz nestrādāt citu labā!

Vēlāk apguvu jaunu profesiju, pabeidzu studijas, un dzīve iekārtojās tik labi kā nekad iepriekš. Tagad esmu pateicīga, ka toreiz tā notika. Tā situācija man daudz ko izgaismoja un parādīja.

Kas stiprina ticību saviem spēkiem?

Mani motivē mani sasniegumi. Es redzu, cik daudz esmu savā dzīvē mainījusi saviem spēkiem, un tas man liek ticēt, ka arī citi to var. Manu klientu sasniegumi mani motivē.

Esi emociju vai prāta cilvēks?

Emociju!

Tava miera osta?

10 000 soļu pastaigas svaigā gaisā ar ainavisku dabu ir mans miers. Darot daudz dažādu lietu un esot radošam prātam, galvā domas griežas 24 h diennaktī.

Esmu atklājusi, ka, tieši ejot garās pastaigās mans prāts nomierinās, svaigais gaiss uzlādē un dabas skaņas nomierina. Es atgūstu mieru.

Vai tici sapņiem?

Jā. Sapņi piepildās! Agrāk vai vēlāk tie, par kuriem tev mirdz acis un deg sirds, piepildās.

Vērtības, kuras tu cilvēkos vērtē visaugstāk?

Atklātība, empātija, cieņa, aizrautība.

Tavs dzīves moto vai teiciens, kas vienmēr iedvesmo vai liek saņemties?

Es joprojām esmu pārmaiņu procesā un ceru, ka vienmēr tur būšu! (Mišela Obama savos 54. Grāmata “Izaugt”)

Pēdējā labākā grāmata, ko esi izlasījusi?

Grāmata – Džeims Klīrs “Atomiskie ieradumi”.

Ko tu novēlētu jauniešiem, kuri ir ceļā uz savu sapņu piepildījumu?

Eksperimentēt. Darīt dažādus darbus un profesijas, lai saprastu savu īsto aicinājumu. Iepazīties ar jauniem cilvēkiem, veidot kontaktus un izzināt! Klausīties cilvēkstāstos un nepārdzīvot, ja sapņi nepiepildās ātri. Izbaudi procesu!

Foto: No personīgā arhīva
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu