Apvienojas jaudīgas Latvijas sievietes – līderes, lai iedvesmotu jaunietes sapņu piepildījumam (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tiekoties Latvijā populārām, spēcīgām sievietēm – līderēm un viņu topošajām audzēknēm, tika atklāta Latvijā pirmā izaugsmes programma jaunietēm “Beat It”, kuras mērķis ir motivēt un atbalstīt jaunas sievietes viņu ceļā uz profesionāliem panākumiem. Programmā kā mentores un lektores ar jaunietēm strādās tādas sabiedrībā zināmas dāmas kā Ieva Ilvesa, Dita Danosa, Marija Naumova, Beāte Jonīte, Kristīne Beitika, Beāte Krauze-Čebotare, Baiba Sipeniece-Gavare un citas.

Konkursa kārtībā dalībai programmā tika izraudzītas 16 dalībnieces vecumā no 16 līdz 21 gadam, kuras pārstāv visus Latvijas reģionus – Salaspili, Talsus, Rēzekni, Valmieru, Mārupi, Rīgu, Jelgavu, Madonu un Bausku. Jaunietes kopā ar mentorēm – Latvijā pazīstamām sievietēm un veiksmīgām savas nozares profesionālēm – sadarbosies visas vasaras garumā, lai radītu katra savu unikālu plānu jeb ceļa karti, kas soli pa solim vedīs uz meiteņu sapņu piepildījumu. Programmas dalībnieces sapņo par savu apģērbu zīmolu, par restorāna atvēršanu, vēlas kļūt par dziedātāju vai juristi. Citas savukārt grib nodibināt starptautisku lasītāju klubu, izveidot mākslas un terapijas studiju bērniem, organizēt “zero waste” festivālu, studēt ārzemēs arhitektūru un digitālo mārketingu, atgriezties Latvijas karatē izlasē pēc gūtas traumas un piepildīt citus savus mērķus.

“Saņēmām vairākus desmitus pieteikumu no visiem Latvijas reģioniem, to starpā arī no SOS ciematu meitenēm, par ko jo īpašs prieks! Meitenes, kuras pieteicās, ir ļoti atšķirīgas, kas izvērtēšanas procesu vērta īpaši sarežģītu, bet šodien ir liels gandarījums tikties ar tik drosmīgām un mērķtiecīgām jaunietēm – nākotnes līderēm. Vēl lielāks prieks, ka Latvijā jaudīgākās sievietes piekritušas kļūt par mentorēm, iedvesmojot un palīdzot jauniešu sapņu piepildījumam!” stāsta izaugsmes programmas autore un patrone Jana Trapāne.

Programma tika atklāta, daloties ar sieviešu pieredzes un iedvesmas stāstiem. Viena no lektorēm bija Ieva Ilvesa – diplomāte, kiberdrošības politikas eksperte un bijusī Igaunijas pirmā lēdija. “Tu vari būt gan sieviete, gan mamma, gan profesionāle! Ne vienmēr ir viegli, ne vienmēr viss ir tā, kā tas izskatās uz žurnāla vāka, bet mana pieredze rāda, ka nevajag padoties tikai tāpēc, ka apkārtējie domā citādāk. Es teikšu godīgi, lielākoties manā karjerā cilvēki ir domājuši citādāk, sākot ar darbu pie NATO paplašināšanās un beidzot ar to, vai Igaunijas Pirmajai lēdijai labāk strādāt, vai labāk būt Pirmajai lēdijai. Kad apprecējāmies, teica: “Viņa aprecējās, jo grib naudu!”. Kad mēs paziņojām, ka es tomēr turpināšu strādāt, teica: “Nu, kas tad tā par Pirmo lēdiju!?” Šis ir vienkāršs vizuāls piemērs, lai saprastu, ka visiem laba tu nebūsi nekad. Pats svarīgākais ir saprast, kas tad esmu es, kas ir manas vērtības, kāpēc es izvēlos konkrēto ceļu. Un apkārtējie var to nepieņemt, bet tas ir tavs dzīves ceļš. Tāpēc es iedvesmoju nepadoties!” savā uzrunā meitenēm aicina Ilvesa.

Foto: publicitātes

Sapņiem tuvoties meitenēm palīdzēs īpaši viņām piemeklētas mentores – sievietes, kuras daudz sasniegušas un ir augsti novērtētas jomas profesionāles: dziedātāja Marija Naumova, Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa, dizaina biroja līdzdibinātāja un radošā direktore Inguna Elere, cilvēktiesību aktīviste un blogere Beāte Jonite, TV raidījuma vadītāja Kristīne Beitika, IT uzņēmuma vadītāja Jana Trapāne u.c. Savukārt vebinārus par projektu vadību, komunikāciju, mārketingu, finansēm, stresa noturību un citām ikvienā profesijā aktuālām tēmām vadīs uzņēmēja Egija Gailuma, TV personība un komunikācijas speciāliste Baiba Sipeniece-Gavare, dizaina domāšanas praktiķe, biznesa trenere Zane Segruma, inovāciju eksperte, zinātniece un uzņēmēja Elīna Miķelsone, "Carnival Youth" menedžere Guna Zučika, klīniskā psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Marija Ābeltiņa u.c.

Programmas atklāšanas pasākumā dalībnieces pirmo reizi satika savas mentores, savstarpēji iepazinās, iedvesmojās turpmākajam darbam un uzsāka individuālu sadarbību ar mentorēm, lai spertu jau pirmos soļus tuvāk saviem mērķiem. Iecerēts, ka programmas noslēgumā meitenes mājās dosies ar izstrādātu plānu jeb ceļa karti, kā soli pa solim savus sapņus vērst par īstenību. Taču motivētākā un mērķtiecīgākā dalībniece saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā savu sapņu īstenošanai.

Plašāk ar programmu un visām tās dalībniecēm var iepazīties te .

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu