Uz ārējām robežām un valsts iekšienē Latvijā pirmdien konstatēti 83 likumpārkāpēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pirmdien, 25. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 83 likumpārkāpējus, portālu TVNET informēja Valsts robežsardzes pārstāve Ginta Skangale.

Uz ārējām robežām konstatēti 53 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta 31 ārzemniekam.

Viņa informēja, ka Terehovas, Vientuļu, Silenes un lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 25 Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, diviem Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Tāpat pirmdien uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 12 ārzemniekiem.

Kā norādīja Skangale, Terehovas, Grebņevas un lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti 10 Uzbekistānas, viens Tadžikistānas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Uzbekistānas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim. Skangale precizēja, ka lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – diviem Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Armēnijas, vienam Moldovas, vienam Tadžikistānas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – septiņiem Baltkrievijas, trīs Krievijas, trīs Latvijas, trīs Lietuvas, diviem Ukrainas, vienam Kirgizstānas, vienam Grieķijas un vienam Vācijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu