Berlīne taupīšanas nolūkos sāk izslēgt prožektorus, kas izgaismo vēsturiskos pieminekļus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Berlīne - The Rotes Rathaus
Berlīne - The Rotes Rathaus Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Berlīnes pilsēta enerģijas taupīšanas nolūkos sākusi izslēgt prožektorus, kas izgaismo tās vēsturiskos pieminekļus, paziņoja Vācijas galvaspilsētas amatpersonas.

Aptuveni 200 ēkas un apskates objekti, to vidū arī Berlīnes rātsnams, Valsts opera un Šarlotenburgas pils, naktī slīgs tumsā, šonedēļ paziņoja Vācijas galvaspilsētas amatpersonas.

"Ņemot vērā karu pret Ukrainu un Krievijas enerģētikas politikas draudus, ir svarīgi, lai mēs būtu pēc iespējas piesardzīgāki ar savu enerģiju," pavēstīja pilsētas galvenā amatpersona vides jautājumos Betina Jaraša.

Jaraša sacīja, ka tas attiecas arī uz patērētājiem un rūpniecību, kā arī valsts iestādēm, raksturojot pieminekļu apgaismojuma izslēgšanu kā "pareizo rīcību, lai sniegtu redzamu ieguldījumu".

Trešdienas vakarā bez apgaismojuma palika seši pieminekļi un galu galā nākamo četru nedēļu laikā apgaismojums tiks atslēgts 200 ēkām un objektiem un tiks izslēgti 1400 prožektori, paziņoja Jaraša.

Jau ziņots, ka trešdien Krievija samazināja gāzes piegādes par cauruļvadu "Nord Stream" līdz 20% no tā jaudas, aizbildinoties ar tehniskiem iemesliem. Vācijas amatpersonas uzskata, ka tas darīts politisku iemeslu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu