"Progresīvie" neredz iespējas sadarboties ar "Saskaņu", LKS un populistu partijām (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Progresīvie" līderis Kaspars Briškens.
Partijas "Progresīvie" līderis Kaspars Briškens. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Politiskā partija "Progresīvie", iekļūstot nākamajā Saeimā, nesaredz iespējas sadarboties ar partiju "Saskaņa", Latvijas Krievu savienību (LKS) un "demagoģiskām populistu partijām", intervijā aģentūrai LETA pauda "Progresīvo" premjera amata kandidāts Kaspars Briškens.

Latvijas politiskajā spektrā ir spēki, kas sabiedrības sadrumstalotību izmanto, lai vairotu savu politisko kapitālu, pauda politiķis. "Mēs redzējām, kā LKS un "Saskaņa" izmantoja 9.un 10.maija notikumus, lai nevis vienotu sabiedrību, bet lai vēl vairāk sabiedrību šķeltu."

"Otrā flangā mēs redzam visas šīs demagoģiskās populistu partijas, kurām nav redzama skaidra vīzija par Latviju, bet kas ļoti aktīvi musina sabiedrību uz jauniem pretnostatījumiem, vienlaikus nepiedāvājot nekādus risinājumus," uzskata topošais politiķis, "mēs redzam, ka šajā populistu flangā ir ļoti daudz skaļu vārdu, ļoti daudz asas kritikas, kas apelē pie cilvēku dusmām, kas apelē pie cilvēku neapmierinātības ar valsts līdzšinējo attīstību, bet netiek piedāvāts nekas tālāk. Risinājumi vienmēr būs rīt uz pēcpusdienu."

Kā apgalvoja Briškens, "Progresīvie" ir gatavi sadarboties ar tiem politiskajiem spēkiem, kuri ir gatavi rīkoties Latvijas labā. Sadarbība ir iespējama ar vairākām partijām, atrodot kopīgu vīziju par Latvijas attīstību, drošības politiku un sabiedrības saliedēšanu, uzskata politiķis.

Vadoties pēc šiem principiem, "Progresīvie" ir gatavi sadarboties ar ikvienu partneri, lai mēģinātu rast spēcīgu, darboties spējīgu, ambiciozu koalīciju un tuvinātu Latviju Ziemeļvalstu attīstības līmenim, apgalvoja Briškens.

Sadarbības iespējas premjera amata kandidāts saredz arī ar konservatīvajiem spēkiem, minot: "Mēs visi gribam redzēt Latviju ar jaudīgu, modernu, konkurētspējīgu ekonomiku. Tās ir attīstības idejas, kas stāv pāri politiskajam spektram." Tāpat ikviens politiskais spēks ir ieinteresēts, lai Latvija būtu droša, lai valstī būtu spēcīgas darbavietas un eksporta veiksmes stāsti, uzskata Briškens.

Viņš pauda cerību, ka kopīgās intereses partijas vienos. Partiju savstarpējas konkurences un greizsirdības dēļ nenotiek sadarbība, un lielas pārnozaru misijas Latvijā nav iespējams realizēt, pauda politiķis, minot, ka "Progresīvie" to vēlas mainīt. "Mēs gribam lauzt šo līdzšinējo trajektoriju, jo jā, mēs esam ļoti dažādi, bet dienas beigās mēs visi esam par Latviju. Nespēja sadarboties un vājas, kašķīgas koalīcijas nedrīkst būt Latvijas klupšanas akmens."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu