Olainē uzstāda gaisa kvalitātes un smaku monitoringa sistēmu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ņemot vērā iepriekš izskanējušās Olaines iedzīvotāju bažas par smaku parādīšanos un iespējamu gaisa piesārņojumu Olaines pilsētā un ap to, Olaines novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) pētniekiem realizē gaisa kvalitātes monitoringa projektu, uzstādot modernas iekārtas Olaines pilsētā un tās apkārtnē. Iekārtas uzstādītas uz četriem mēnešiem – no augusta  līdz novembrim. Uztvertie dati par gaisa kvalitāti tiks fiksēti reālajā laikā un glabāti tiešsaistes “mākonī”. Pēc izpētes perioda beigām LU pētnieki sagatavos pārskatu un informēs Olaines iedzīvotājus par rezultātiem.

 “Šis projekts ir ļoti svarīgs, lai mūsu iedzīvotāji justos droši, – gribam pārliecināties par gaisa kvalitāti mūsu pilsētā, ņemot vērā iepriekšējos gados izskanējušās bažas," saka projekta iniciators Aleksandrs Geržatovičs (Olaines dome). "Mērķis ir panākt to, lai šis nav vienīgais šāda veida projekts, sadarbojoties ar Latvijas pētniekiem no mūsu vadošajām augstskolām. Šāda veida prakse palīdzēs mums novadā ieviest inovācijas daudzās jomās.”

Foto: Publicitātes foto

Iekārtu uzstādīšanas dienā Olaines novada pašvaldību apmeklēja Latvijas Universitātes prorektors Valdis Segliņš. Viņš uzsvēra projekta pienesumu vietējās dzīves vides uzlabošanā. Diskusijā ar novada pašvaldības priekšsēdētāju Andri Bergu un deputātu Aleksandru Geržatoviču, kurā piedalījās arī Attīstības nodaļas vadītāja Elīna Grūba, Olaines novada pašvaldības vides pārvaldības speciāliste Daina Ozola un Latvijas Universitātes asociētā profesore Iveta Šteinberga, tika detalizēti pārrunātas citas iespējamās sadarbības jomas – izglītībā, pētniecībā un jaunradē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu