Vīnē atsāksies kodolsarunas ar Irānu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Nasers Kanani.
Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Nasers Kanani. Foto: AREF TAHERKENAREH/EPA

Teherāna sūta delegāciju uz Vīni, lai atsāktu kopš marta iestrēgušās sarunas par 2015.gada starptautiskās sabiedrības un Irānas kodolpakta atdzīvināšanu, trešdien pavēstīja Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Nasers Kanani.

"Pret mūsu valsti noteikto nežēlīgo sankciju atcelšanas politikas ietvaros Irānas delegācija vecākā sarunvedēja Ali Bageri vadībā tuvāko stundu laikā dosies uz Vīni," paziņojumā apliecināja ministrijas oficiālais pārstāvis.

Irāna pirmdien pauda optimismu, ka kodolsarunas varētu atsākties, kad bija izvērtējusi Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāvja Žuzepa Borela kompromisa projektu.

ASV 2018.gadā Trampa administrācijas laikā izstājās no 2015.gada starptautiskā kodolpakta, neraugoties uz to, ka Irāna vienošanās prasības ievēroja, kā arī noteica Teherānai smagas ekonomiskās sankcijas.

Reaģējot uz šiem Vašingtonas soļiem, Irāna 2019.gadā sāka atvirzīties no pakta prasību ievērošanas.

Irānas ārlietu ministrs Hoseins Amirs-Abdollahians jūlija beigās sacīja, ka Irāna līdz ar 2015.gada starptautiskā kodolpakta atjaunošanu vēlas ekonomiskās garantijas, lai netiktu "sadzelta" divreiz vienā un tajā pašā veidā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu