Valdība plāno piešķirt finansējumu, lai reģistrētu un pārbaudītu no Ukrainas ievestos dzīvniekus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Nākamnedēļ valdība vērtēs Zemkopības ministrijas (ZM) aicinājumu piešķirt 97 028 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus par reģistrāciju un obligāto veselības prasību izpildi dzīvniekiem, kuri ievesti no Ukrainas.

Minētā summa tiks piešķirta Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), Lauksaimniecības datu centram (LDC), kā arī valsts zinātniskajam institūtam "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" ("BIOR") par pienākumu izpildi laikposmā no šā gada 24. februāra līdz 31. maijam.

Konkrētajā laika posmā praktizējošie veterinārārsti nodrošināja obligāto veselības prasību izpildi 2382 mājas (istabas) dzīvniekiem un PVD saskaņā ar veterinārmedicīnas prakses iestāžu iesniegtajiem rēķiniem ir tām izmaksājis 77 858 eiro.

Savukārt LDC reģistrējis 719 suņus, 489 kaķus un divus mājas (istabas) seskus 792 Ukrainas civiliedzīvotājiem, un kopējās reģistrācijas izmaksas sasniegušas 8470 eiro. Savukārt "BIOR" laikposmā no šā gada 24. februāra līdz 31. maijam izmeklēti 226 paraugi, lai noteiktu antivielas pret trakumsērgu. Paraugu izmeklēšanas izmaksas ir 10 698 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu