Ukraina no "Gaso" saņēmusi mikroautobusus un vairākus agregātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gaso

Gāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" sadarbībā ar "Ziedot.lv" un Ukrainas labdarības biedrību nogādājis uz Ukrainas pilsētu Žitomiru 10 mikroautobusus, kā arī vairākus agregātus un instrumentus, informēja "Gaso" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka visa tehnika ir labā tehniskā stāvoklī. Šobrīd Ukrainai izteikti trūkst autotransports, tāpēc "Gaso" nolēma ziedot tieši mikroautobusus, kurus var lietot dažādiem mērķiem.

Labdarības akcija tika organizēta sadarbībā ar biedrību "Ziedot.lv" un Žitomiras reģiona labdarības biedrību "Charity Fund Center Insulation". Tika ziedotas septiņas automašīnas "Renault Master" un trīs - "Renault Kangoo". Papildus transportlīdzekļos tika iekrauti ziedošanai dažādi agregāti - hidrauliskās darba stacijas, elektroģeneratori, vibroblietes, asfalta griezēji, dažādi rokas instrumenti. Visi transportlīdzekļi tika tehniski pārbaudīti pirms nosūtīšanas un uzpildīti ar degvielu, lai nodrošinātu transportlīdzekļu nokļūšanu līdz galapunktam.

Automašīnu konvojs izbrauca no "Gaso" centrālā biroja Vagonu ielā, Rīgā. Astoņi mikroautobusi tika transportēti ar transportuzņēmuma SIA "Experc" treileriem, pārējie divi - "Gaso" spēkiem. Ziedojums tika nodots Polijas-Ukrainas pierobežas pilsētā Pšemislā, kur ziedotos transportlīdzekļus sagaidīja ukraiņu šoferi un paši veica pārvietošanu pāri robežai.

Jau pašā kara sākumā "Gaso" pievienojās koordinētam atbalsta tīklam Ukrainai kustībā "Uzņēmēji mieram". Atbalsta iniciatīva tika radīta, apvienojot spēkus ar Aizsardzības ministriju un Ukrainas vēstniecību Latvijā, kā arī ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām un humānās starptautiskās palīdzības organizācijām, platformu "Ziedot.lv" un citiem, veidojot visaptverošu un koordinētu atbalsta tīklu, kas spēj sniegt tieši tādu atbalstu, kāds ir nepieciešams karadarbības skartajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

"Gaso" ir ziedojis naudas līdzekļus palīdzībai Ukrainas iedzīvotājiem, piedāvājis savus nekustamos īpašumus, lai bez atlīdzības izmitinātu bēgļus gan Rīgā, gan reģionos, nodarbinājis bēgļus, piedāvājot esošās vakances uzņēmumā.

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī.

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu