Itālijas upē atrasts neskarts kara lādiņš (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielais sausums Eiropā, kas radies lielā karstuma dēļ, pamatīgi pazeminājis Itālijas upes Po līmeni, atsedzot neskartu Otrā pasaules kara laika lādiņu.

Amerikāņu ražoto spridzekli 25. jūlijā pamanīja zvejnieki. Izrādījās, ka lādiņš zemē nogulējis vairāk nekā 70 gadus.

Itālijas ziemeļos esošās Po upes ūdens līmenis šajā vasarā ir dramatiski krities, ņemot vērā daudzos karstuma viļņus, kas smagi skāra daudzas Eiropas valstis, to skaitā arī Itāliju.

Foto: Reuters/ScanPix

Eksperti vēsta, ka spridzeklis ir teju 450 kilogramu smags, tāpēc tika pieņemts lēmums evakuēt blakus esošo ciematu, kurā dzīvo aptuveni 3000 cilvēku. Pēc tam tika atvienots spridzekļa drošinātājs un bumba nogādāta 45 kilometrus tālāk esošajā karjerā, kur iznīcināta, rakstīts izdevumā “Reuters”.

Foto: Reuters/ScanPix

Šovasar ziemeļu puslodē piedzīvoti neredzēti karstuma viļņi, kas pieaugošo klimata pārmaiņu dēļ nākotnē būs aizvien biežāki. Jūnija beigās Romā tika reģistrēta augstākā reģistrētā gaisa temperatūra – 40,5 grādi pēc Celsija skalas.

Karstuma un sausuma dēļ Romas upes Tibras ūdens līmenis krities tik pamatīgi, ka ieraugāmas bija sena tilta drupas, kas būvēts imperatora Nērona laikā no mūsu ēras 54. līdz 68. gadam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu