Rietumkrastā nogalināti trīs palestīnieši, 69 ievainoti

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armijas reidā Nāblusā otrdien nogalināti trīs palestīnieši un 69 ievainoti, paziņojusi palestīniešu pašpārvaldes Veselības ministrija.

Izraēlas armija ziņo, ka Rietumkrastā veiktajā reidā nogalināto vidū ir palestīniešu kaujinieku komandieris Ibrahims al Nabulsi un vēl viens terorists. Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka trešais upuris ir kāds pusaudzis, kurš kopā ar tēvu devies uz tirgu, kad izcēlusies apšaude.

Reids Nāblusā noticis divas dienas pēc pamiera noslēgšanas starp Izraēlu un grupējuma "Islāma džihāds" kaujiniekiem Gazas joslā. Pamiers tika noslēgts ar Ēģiptes starpniecību un pielika punktu trīs dienu ilgai vardarbībai.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no Nāblusas ziņo, ka palestīnieši iesaistījušies apšaudēs ar Izraēlas drošības spēkiem.

Palestīnas Sarkanā pusmēness kustība vēsta, ka tās mediķi snieguši palīdzību 69 cilvēkiem, kuri sašauti Nāblusas apgabalā, no kuriem četri atrodas kritiskā stāvoklī.

Izraēlas armija atklājusi, ka izšāvusi raķeti uz kādu māju, nogalinot divus teroristus, bet četrus aizdomās turamos aizturējusi.

Nabulsi komandēja Aksas Mocekļa brigādi, kas ir viens no lielākajiem kaujinieku grupējumiem Rietumkrastā un darbojas partijas "Fatah" pakļautībā.

Pēc reida grupējums paziņojis, ka nepaliks atbildi parādā.

Izraēlas drošības spēki pēdējos mēnešos gandrīz katru dienu veikuši operācijas Rietumkrastā pamatā pret grupējuma "Islāma džihāds" kaujiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu