VID vairākus politiķus sodījis vai izteicis aizrādījumus par nepatiesām ziņām deklarācijās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Rīgā, Talejas ielā 1
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Rīgā, Talejas ielā 1 Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un citiem pārkāpumiem sodījis vai izteicis aizrādījumu vairākiem Saeimas deputātiem un citām amatpersonām, liecina VID apkopotā informācija.

Jūlijā par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā par 2021.gadu par pārskata periodā gūtajiem ienākumiem aizrādījums izteikts Saeimas deputātam Andrim Skridem (AP).

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoram Kasparam Rožkalnam šovasar piemērots 70 eiro sods par valsts amatpersonu sarakstu un to grozījumu neiesniegšanu noteiktajā termiņā.

Toreizējai Saeimas deputātei un Ekonomikas ministrijas parlamentārajam sekretārei Ilzei Indriksonei (NA) par neprecīzi norādītiem ienākumiem deklarācijā par 2021.gadu izteikts aizrādījums. Maija beigās Indriksone kļuva par ekonomikas ministri.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis saņēmis 140 eiro sodu par valsts amatpersonu sarakstu un to grozījumu neiesniegšanu noteiktajā termiņā.

Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra vadītājam Ervīnam Kopeikam piemērots 210 eiro sods par valsts amatpersonu sarakstu un to grozījumu neiesniegšanu noteiktajā termiņā.

Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaigai Pūcei piemērots 70 eiro sods par valsts amatpersonu sarakstu un to grozījumu neiesniegšanu noteiktajā termiņā.

Saeimas deputāts Māris Možvillo (PCL) ticis pie diviem sodiem. 30 eiro sods piemērots par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā par 2020.gadu, neprecīzi uzrādot gūtos ienākumus. Savukārt 50 eiro sods piemērots par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā par 2019.gadu, kur arī neprecīzi bija uzrādīti ienākumi.

Par līdzīgiem pārkāpumiem šogad sodīti vai aizrādījumu saņēmuši vairāki desmiti citu nozaru amatpersonu, tostarp, VID amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu