Ukrainas Neatkarības dienā Rīgas centrā notiks ukraiņu un Ukrainas draugu gājiens (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas atbalsta gājiens.
Ukrainas atbalsta gājiens. Foto: Zane Bitere/LETA

Ukrainas Neatkarības dienā, 24.augustā, starptautiskās akcijas "#IndependenceInMyHeart #TheFreeWorldGathering" ietvaros Rīgā notiks ukraiņu un Ukrainas draugu gājiens no Brīvības pieminekļa līdz Tarasa Ševčenko piemineklim Kronvalda parkā, informē pasākuma organizatori. 

Gājiens sāksies 19.00 ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa pateicībā Latvijai par ilgstošu palīdzību un atbalstu Ukrainai. Pie Tarasa Ševčenko pieminekļa ar klusuma brīdi tiks pieminēti varoņi, kas atdevuši dzīvības par Ukrainas neatkarību.

"24. augustā diemžēl jāatzīmē jau pusgads kopš Krievijas federācijas pilna mēroga militārās ofensīvas Ukrainā. Ukraina karo ar agresoru ne tikai par savu neatkarību, bet arī par visu civilizēto valstu neatkarību. Uz likmes ir arī ekonomiskā, enerģētiskā un politiskā neatkarība no Krievijas un neatkarība no Krievijas toksiskās ietekmes un autoritārisma uzspiešanas. Tāpat kā pirms 100 gadiem ukraiņiem palīdzēja Pēteris Radziņš, Kārlis Brože, Jānis Labenieks, tāpat tagad latviešu vīri cīnās par Ukrainas neatkarību. Mēs esam lepni par Latviju un latviešiem," pauž pasākuma organizatori.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu