Žurnālisti noskaidrojuši 5701 Ukrainā kritušā krievu karavīra vārdus (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Britu raidsabiedrības BBC krievu redakcija kopā ar Krievijas tīmekļa mediju "Mediazona" un brīvprātīgo komandu publicējuši jaunākos datus par Krievijas armijas zaudējumiem, un atbilstoši izpētes rezultātiem izdevies gūt apstiprinājumu par 5701 Krievijas karavīra nāvi.

Ja vidēji bataljonā ir 300 cilvēku, tad šie dati nozīmē, ka pusgadu ilgstošā kara gaitā Krievijas apstiprinātie zaudējumi ir aptuveni 20 bataljoni.

Žurnālisti skaidro, ka apkopo tikai apstiprinātus datus, balstoties vietējo varasiestāžu, mediju un kritušo karavīru tuvinieku informācijā.

Atbilstoši viņu vērtējumam sarakstā kritušo ir par 40-60% mazāk nekā reāli Krievijā apglabāto karavīru skaits.

No 5701 karavīra 966 cilvēki jeb 17% ir virsnieki.

Reģionu vidū līdere ar ar 270 kritušajiem joprojām ir Dagestāna, tālāk seko Burjatija un Krasnodaras novads ar attiecīgi 245 un 206 kritušajiem.

Salīdzinājumam zināms ir par tikai 14 kritušajiem no Maskavas, kaut arī Maskavā dzīvo 9% no visiem Krievijas iedzīvotājiem.

Atbilstoši ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes vērtējumam Ukrainā līdz jūlija beigām krituši vairāk nekā 15 000 krievu karavīru. Britu izlūkdienests vēl jūnijā minēja, ka krituši 20 000 krievu. Atbilstoši Ukrainas Ģenerālštāba aplēsēm Krievija zaudējusi vairāk nekā 40 000 karavīru.

Atbilstoši Pentagona aplēsēm kritušo un ievainoto Krievijas karavīru skaits līdz augusta sākumam bija no 70 000 līdz 80 000.

Atjaunotu oficiālo datu par Krievijas armijas zaudējumiem nav.

Krievijas Aizsardzības ministrija pēdējo reizi par zaudējumiem atskaitījās 25.martā, paziņojot par 1351 kritušo.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu