Šogad robežsarga profesiju ieguvuši 63 kadeti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šogad robežsarga profesiju ieguvuši 63 kadeti, informēja Iekšlietu ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Gunita Kogane.

Ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs piektdien sveica Valsts robežsardzes koledžas (VRK) profesionālās tālākizglītības programmas "Robežapsardze" absolventus.

"Kā rāda ģeopolitiskie notikumi pasaulē, robežsarga profesija un zināšanas ieguvušas jaunu dimensiju un ir nemitīgi jāpapildina. Turpmākajā dienestā Valsts robežsardzē novēlu jums neapstāties un nepadoties arī tajos brīžos, kad saskaraties ar izaicinājumiem, jo esat izvēlējušies profesiju ar augstu atbildības sajūtu un piederību Latvijai," teica Trofimovs.

Valsts robežsardzes koledža ir izglītības iestāde, kurā studējošajiem tiek nodrošināta mūsdienīga mācību vide, mācību satura apguvē izmantojot digitālus mācību līdzekļus un profesionālajās darbības jomai pieejamus daudzveidīgus resursus.

Profesionālās tālākizglītības programma "Robežapsardze" sagatavo Valsts robežsardzes inspektorus dienestam uz valsts robežas, ļaujot par budžeta līdzekļiem viena gada laikā apgūt robežsarga profesiju.

Pēc mācību programmas sekmīgas apguves tiek izsniegta profesionālās kvalifikācijas apliecība un nodrošināta dienesta vieta Valsts robežsardzē.

Minētajā programmā 2022.gada beigās un 2023.gada janvārī plānota papilduzņemšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu