Foto ⟩ Kafijas rusifikācija Krievijā: leģendārās "Starbucks" nāras vietā - krievu sieviete kokošņikā (23)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Pēc pasaulē lielākā kafejnīcu tīkla "Starbucks" aiziešanas no Krievijas tirgus ceturtdien, 18. augustā, Maskavā tika atvērta pirmā jaunā tīkla "Stars Coffee" kafejnīca, informē britu raidsabiedrība BBC.  

"Starbucks" kafejnīcas Krievijā tiks slēgtas martā, atbildot uz Krievijas izvērsto karu Ukrainā. Maijā Amerikas Savienoto Valstu uzņēmums pilnībā pameta Krievijas tirgu.

"Starbucks" Krievijā atradās 130 tirdzniecības punktos un uzņēmumā tika nodarbināti gandrīz 2000 darbinieki.

Jaunā "Stars Coffee" līdzīpašnieks Antons Pinskis sacīja, ka jaunās kafejnīcas tiks atvērtas pakāpeniski.

"Stars Coffee" logotips ir līdzīgs "Starbucks" logo, taču nāras vietā - sieviete, kas valkā krievu tradicionālo galvassegu jeb kokošņiku.

Pinskis gan uzskata, ka starp abiem logotipiem nav nekā kopīga, izņemot to apļveida formu. "Starbucks" nav komentējis ne uzņēmumu nosaukumu, ne logotipu līdzības.

Viens no "Stars Coffee" līdzīpašniekiem ir arī Kremli un Krievijas ārpolitiku atbalstošais reperis Timati jeb īstajā vārdā Timurs Junusovs. 2015. gadā viņš izdeva dziesmu, kurā bija vārdi "Prezidents Putins ir mans labākais draugs".

TVNET jau vēstīja, ka atbildot uz Krievijas agresiju Ukrainā, valsti pametuši daudzi Rietumos zināmi uzņēmumi, piemēram, ASV ātrās ēdināšanas gigants "McDonald's", Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija "Hennes and Mauritz" (H&M) un citi.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu