Nosauktas pirmās pretrunīgās versijas par Duginas slepkavības pasūtītājiem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) apgalvo, ka jau esot atklājis sestdien nogalinātās Krievijas propagandistes Darjas Duginas slepkavu - tā esot kāda Ukrainas pilsone, kura pēc tam aizbēgusi uz Igauniju. Dienu pirms tam bijušais Krievijas parlamenta deputāts un opozicionārs Iļja Ponomarjovs paziņoja, ka par Duginas nāvi atbildību esot uzņēmusies līdz šim nezināmā Krievijas partizānu kustība "Nacionālā republikāņu armija" (NRA).

Politisko norišu pārzinātāji abas līdz šim izskanējušās versijas uzņēmuši skeptiski.

Kā ziņots, 20.augustā netālu no Maskavas auto sprādzienā gājusi bojā krievu politologa un ideologa Aleksandra Dugina meita Darja. Aleksandrs Dugins un meita devās mājās no ģimenes festivāla "Tradīcija" Zaharovas muižā. Dugins palika neskarts.

FDD vaino Ukrainas specdienestus un kā slepkavības izpildītāju nosaukuši 1979.gadā dzimušo Ukrainas pilsoni Natāliju Vovku. Taču šajā versijā ir vairākas dīvainas detaļas, piemēram, Vovka Krievijā visu laiku esot bijusi kopā ar savu 12 gadus veco meitu un izsekojusi Duginu "Mini Cooper" markas automašīnā, kam trīsreiz nomainījusi Kazahstānas, Ukrainas un pašpasludinātās Doneckas "tautas republikas" numurzīmes.

FDD apgalvo, ka Vovka esot īrējusi dzīvokli Maskavā tajā pašā mājā, kur dzīvoja Dugina. Sestdiena Vovka un viņas meita esot apmeklējušas literatūras un mūzikas festivālu "Tradīcija", bet tam abas caur Pleskavas apgabalu aizbraukušas uz Igauniju.

Savukārt Ponomarjovs apgalvo, ka atbildību par notikušo uzņēmies krievu partizānu grupējums. "YouTube" publicētā video Ponomarjovs, kas patlaban dzīvo Ukrainā, norādīja, ka šis uzbrukums "pāršķir jaunu lappusi krievu pretestībā putinismam. Jauna lappuse, bet tā nebūs pēdējā".

Ponomarjovs norādīja, ka pirmo vēstījumu no NRA saņēmis 20.augustā. Nākamajā vēstījumā tika ziņots par Aleksandra Dugina un viņa meitas nāvi (vēlāk izrādījās, ka Dugins izdzīvojis).

Jau pēc Ponomarjova paziņojuma Krievijas starptautiskās sadarbības federālā dienesta ("Rossotrudņičestvo") vadītājs Jevgēņijs Primakovs izsludinājis Ponomarjova "medības", vēsta tīmekļa izdevums "The Insider".

Krievijas okupētās Doneckas apgabala daļas marionešu administrācijas nominālais līderis Deniss Pušiļins ziņapmaiņas platformā "Telegram" sprādziena sarīkošanā apsūdzējis Ukrainas varasiestādes, apgalvojot, ka tās "mēģināja likvidēt Aleksandru Duginu, bet uzspridzināja viņa meitu".

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks noliedza, ka Kijiva stāvētu aiz šī uzbrukuma.

"Ukrainai ar to, neapšaubāmi, nav nekāda sakara. Mēs neesam krimināla valsts, kāda ir Krievija, un pavisam noteikti neesam teroristiska valsts," nacionālā telemaratona ēterā, komentējot vadītāja teikto, ka Krievija cenšas notikušajā vainot Ukrainu, sacīja Podoļaks.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu