Medusmēnesis paradīzē: 6 eksotiski galamērķi jaunlaulātajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ir īsta laime pēc oficiālās kāzu ceremonijas izrauties no trokšņainā pūļa un iestīvinātām svētku drānām, lai, matiem vējā plandot, dotos uz tāltālu pasaules malu divvientulībā izbaudīt okeāna brīzi, palmu šalkoņu un vientulīgu paradīzes pludmaļu vilinājumu. Kopīgi piedzīvojumi jau pirmajās kopdzīves dienās ir labākais veids, kā nostiprināt laulības saites, – medusmēnesis kādā eksotiskā galamērķī būs mūžam neaizmirstama pieredze, ko atcerēties arī sudraba, zelta un dimanta kāzu gadadienā.

Arvien vairāk jaunlaulāto ar gudru ziņu izvēlas nedēļu vai divas pēc kāzām pavadīt ārzemēs, pirmajās laulības dienās ienirstot eksotisko jūru zilajos ūdeņos, nevis netīru trauku un veļas kalnos. Turklāt kopīgs ceļojums ir arī viens no labākajiem veidiem, kā iepazīt sava sirdsāķīša rakstura un uzvedības visslēptākās šķautnes.

Lai izvairītos no lieka stresa, kāzu ceļojumu ir ieteicams plānot savlaicīgi - vismaz pāris mēnešus pirms lielā notikuma.

Pirmais, par ko būtu jāvienojas, ir abiem tīkams ceļojuma galamērķis un atpūtas veids. “Novatours” speciālisti iesaka sešus romantiskus medusmēneša galamērķus dažādās pasaules malās, ar kuriem noteikti nenošausiet greizi.

Maldīvu salas

Ja medusmēneša galvenais mērķis ir atjaunot nervu šūnas un fiziskos spēkus, kas iztērēti, gatavojoties kāzām, lieliska izvēle ir Maldīvu salas - balto smilšu pludmaļu un tirkīzzilā okeāna ūdens paradīze, kas atrodas aptuveni 70 km no Šrilankas. Maldīvu salas sastāv no 1192 mazām saliņām, bet tikai 200 no tām ir apdzīvotas.

Daudzos Maldīvu kūrortos ir pieejamas eksotiskas bungalo mājiņas ar privātajām pludmalēm un laipām, kā arī privātajiem baseiniem. Nereti mājiņas ir izbūvētas uz pāļiem, kas iesniedzas okeānā.

Foto: Shutterstock

Niršana šeit ir aktīvākais izklaides veids. Drosmīgākie var izmantot iespēju nirt līdzās vaļhaizivīm, kuras cilvēkiem neuzbrūk un kopumā nav bīstamas. Pārējā laikā jūsu dienas ritēs rāmi un bezrūpīgi: pasakaini saullēkti, spa apmeklējumi, peldes Indijas okeānā un vakariņas saulrietā. Atpūšoties no mobilajiem telefoniem un izraujoties no sociālo tīklu valgiem, Maldīvās varēsiet visā krāšņumā izbaudīt viens otra klātbūtnī.

Dominikāna

Dominikānas Republika aizņem pusi no Haiti salas, kura atrodas starp Kubu un Jamaiku. Tā ir paradīze zemes virsū ar 8,3 miljoniem dzīvespriecīgu iedzīvotāju, bagātu kultūrvēsturisko mantojumu, izcilām pludmalēm un pašu pilnīgāko viesnīcu struktūru Karību salās.

Kad 1492. gadā Kristofers Kolumbs atklāja šo salu, viņš rakstija ziņojumā Spānijas karalim: "Šī zeme ir tik lieliska, ka trūkst vārdu, lai to aprakstītu".

Foto: Shutterstock

Dominikānas pilsētas ir vienas no vecākajām Amerikas kontinentā un līdz mūsdienām ir saglabājušas savu bagāto koloniālo mantojumu. Un, protams, lielākais pluss ir Dominikānas pludmales - kopējais piekrastes garums ir ap 1600 km.

Medusmēneša ceļojums uz Dominikānas Republiku sola atpūtu katrai gaumei. Atpūšoties Dominikānā, noteikti apmeklējiet Cibao ieleju, kur aug krāšņi tropu augi, Boca Chica piekrasti ar koraļļu rifiem – šeit esošās pludmales tiek uzskatītas par labākajām Karību jūras reģionā. Savukārt aktīvās atpūta cienītāji var izmēģināt spēkus klinšu kāpšanā un alpīnismā, iekarojot Duartes virsotni.

Seišelu salas

Graciozas palmas, kas liecas pār debeszilo okeānu, maigas baltas smiltis un nomierinoša putnu čivināšana tropu brikšņos – vai gan var būt ideālāka vieta romantikas apdvestam medusmēnesim! Nav brīnums, ka Seišelu salas ar savu krāšņo dabu un rāmo dzībes plūdumu ir viens no iecienītākajiem galamērķiem divvientulības baudīšanai.

Foto: Shutterstock

Seišelas nereti tiek dēvētas par patiesu paradīzi. Mazā valstiņa, kas atrodas Indijas okeānā, uz ziemeļiem no Madagaskaras, sastāv no vairāk nekā 115 salām. Salu bagātība ir tropu meži ar daudz dažādu citur pasaulē nesastopamu retu dzīvnieku un augu: savvaļas vaniļa, zilie baloži, melnie papagaiļi, kokosriekstu palmas, orhidejas un sarkanpieru papagaiļi, jūrā medūzas.

38 km2 lielajā Seišelu salā Pralēnā ir daudzas pludmales, bet viena no tām –

Ance Lazio ir īpaša ar to, ka atzīta par vienu no pasaules desmit skaistākajām pludmalēm. Tā ir klinšu ieskauta lagūna, kas atgādina idillisko ainu no “Bounty” šokolādes reklāmas:

žilbinoši baltas smiltis, tirkīzzils ūdens un sulīgi zaļas palmas. Ūdens šeit ir tikai par pāris grādiem vēsāks nekā gaiss, un cilvēku nav daudz, tādēļ pludmale ir ideāli piemērota divvientulības baudīšanai

Puketa

Puketa, kas atrodas Indijas okeāna Andamanu jūrā, ir pēc platības lielākā Taizemes sala. Šis ir īstais medusmēneša galamērķis tiem jaunajiem pāriem, kas alkst pēc eksotikas.

Vizināties ziloņa mugurā, ēst sulīgus mango, izbaudīt tradicionālo tajiešu masāžu, izpētīt pavisam atšķirīgu kultūru un dabas brīnumus – to visu varēsiet piedzīvot Puketā, ienirstot tropu atmosfērā un siltumā pat sniegotas ziemas vidū.

Foto: Shutterstock

Ekskursijas uz Phang Nga līča salām, kā arī Phi Phi arhipelāgu ar sudrabainām smiltīm pludmalēs būs brīnišķīga pieredze, kas paliks atmiņā uz mūžu.

Trokšņainā un dzīvībā pulsējošā Puketa vilina arī ar savu aktīvo naktsdzīvi. Pēc dienas atpūtas pludmalē vakarā ballīte pārceļas uz Bangla Road, vietējo "Brodveju" Patongas rajonā - šeit viesus gaida restorāni, bāri un klubi ar modernu dizainu.

Maurīcija

Pat pasaulslavenais asprātis Marks Tvens, neskatoties uz savu dzēlīgo raksturu, reiz par eksotisko Maurīcijas salu teicis, ka "tā pastāvēja jau pirms paradīzes, un Dievs radīja paradīzi pēc tās tēla un līdzības". Tik romantiskā, Tvena kungam neraksturīgā salas raksturojumā nav nekā pārsteidzoša:

Maurīcijas pasakainā daba un rāmais dzīves ritms liks atmaigt pat vispārliecinātākajam ciniķim.

Šie Ēdenes dārzi nav palikuši nepamanīti arī prasīgākajai tūristu kategorijai - tiem, kas dodas uz ārzemēm ar svētu mērķi izbaudīt neaizmirstamu medusmēnesi. Maurīcija kā kāzu ceļojuma galamērķis ir droša un pārbaudīta vērtība, jo šeit patiešām ir visi priekšnosacījumi, lai atpūta paliktu atmiņā uz mūžu: brīnišķīgs klimats, ik uz soļa gleznainas ainavas, kas līdzinās pastkartītēm, izsmalcinātas virtuves baudas un plašs spa un viesnīcu klāsts dažādām gaumēm.

Foto: Shutterstock

Salas labi attīstītā infrastruktūra piedāvā visu nepieciešamo luksusa līmeņa brīvdienām – jahtu braucienus, ūdens atrakcijas, safari izbraucienus, golfa laukumus, pastaigas botāniskajos dārzos, ekskursijas uz tējas un cukurniedru plantācijām, kā arī unikālajām Chamarel krāsainajām kāpām. Īpašu valdzinājumu šai salai piešķir izslavētā viesmīlība un atsaucīgie cilvēki.

Bali

Indonēzijas arhipelāgā atrodas Bali sala, par kuru mēdz sacīt – tā ir tik nevainojami krāšņa, ka šķiet uzgleznota. Bali valda mīlestība un harmonija, tādēļ šo salu noteikti vajadzētu apsvērt kā galamērķi ilgi gaidītajam medusmēnesim. Tā glāstīs jūs ar Indijas okeāna ūdeņiem, apņems jūs ar rīsu lauku liego smaržu, piesātinās ar lotosa un magnoliju aromātu.

Šeit, nošķirtībā no ārpsaules, varēsiet visā pilnībā atveldzēt miesu un dvēseli pēc stresa pilnās kāzu rīkošanas burzmas: Indijas okeāns, silta saule un baltas smiltis būs jūsu rīcībā. "Dievu salā" atradīsiet arī izmalcinātas dizaina viesnīcas ar klintīs izcirstiem baseiniem vai gaisā levitējošiem sauļošanās tīkliem, kas sniedz iespēju baudīt saules peldes virs bezdibeņa.

Foto: Shutterstock

Vēl viens iemesls, kāpēc Bali ir iekarojusi daudzas sirdis visā pasaulē, ir tās iedzīvotāju sirsnīgie smaidi un draudzīgums. Salinieki ar patiesu prieku uzņem visus ceļotājus, izturoties pret tiem gluži ar tādu pašu labvēlību kā pret saviem ģimenes locekļiem. Patiesa viesmīlība mūsdienās ir īstā greznība.

Izdevīgus piedāvājumus medusmēneša ceļojumiem uz Maldīvām, Dominikānu, Maurīciju, Bali, Puketu, Seišelu salām un citiem eksotiskiem galamērķiem meklē šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar Novatours.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu