Igaunija no Krievijas nav saņēmusi oficiālu informāciju saistībā ar Duginas nāvi (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE HANDOUT

Igaunijas ģenerālprokuratūra no atbildīgajām institūcijām Krievijā nav saņēmusi atbilstošu informāciju par Krievijas Federālais Drošības dienesta (FSB) paustajiem apgalvojumiem, ka "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meitas Darjas Duginas slepkava caur Pleskavas apgabalu ir ieradusies Igaunijā.

"Ģenerālprokuratūra par šo tematu nav saņēmusi nekādas prasības vai lūgumus no Krievijas varasiestādēm," pirmdien informēja Valsts prokuratūras preses dienestā.

Jau vēstīts, ka FSB pirmdien apgalvoja, ka sestdien Piemaskavā notikušo auto sprādzienu, kurā tika nogalināta Dugina, sarīkoja Ukrainas specdienesti.

Atbilstoši FSB versijai noziegumu pastrādājusi 1979.gadā dzimusī Ukrainas pilsone Natālija Vovka, kas tagad jau patvērusies Igaunijā. Vovka ieradusies Krievijā 23.jūlijā kopā ar 12 gadus veco meitu Sofiju Šabanu.

Eksplodējis pie auto piestiprināts spridzeklis, apliecināja Krievijas Izmeklēšanas komisija.

Pēc sprādziena, kā apgalvo FSB, Vovka aizbēgusi uz Igauniju.

Dugins ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais un dažkārt ticis dēvēts par "Putina smadzenēm" un "Putina Rasputinu".

Tāpat kā tēvs arī Darja Dugina aktīvi atbalstījusi karu pret Ukrainu.

Ukraina ir noliegusi jebkādu saistību ar Duginas nāvi.

Tikmēr bijušais Krievijas parlamenta deputāts opozicionārs Iļja Ponomarjovs svētdienas vakarā paziņoja, ka atbildību par Duginas nogalināšanu auto sprādzienā Piemaskavā uzņemas līdz šim nezināmā Krievijas partizānu kustība "Nacionālā republikāņu armija" (NRA).

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu