IZM izsolē pārdos graustu Marijas ielā 4 (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valdība otrdien, 23. augustā, atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plānu izsolē pārdot valsts pārvaldes funkciju īstenošanai nepiemērotu valsts nekustamo īpašumu - namu Marijas ielā 4, Rīgā.

IZM skaidro, ka īpašums šobrīd netiek izmantots, tomēr, lai nodrošinātu tā saglabāšanu un aizsardzību no negatīvas ārējās vides iedarbības, tai skaitā no trešo personu ļaunprātīgas rīcības, tas bija nodots pārvaldīšanā Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumam.

Kā uzsver IZM, nepietiekamo finanšu resursu un neprofesionālas apsaimniekošanas rezultātā turpinās pazemināties nekustamā īpašuma vērtība un konkurētspēja tirgū.

Ministrija secinājusi, ka nams arī turpmāk nebūs nepieciešams ne ministrijas, ne tās padotībā esošo iestāžu funkciju nodrošināšanai, līdz ar to, lai novērstu finanšu un administratīvo resursu nelietderīgu ieguldīšanu, ministrija par lietderīgāko rīcību uzskata tā pārdošanu.

Īpašumu veido divas būves - piecstāvu skolas ēka un noliktava, kā arī zemes vienība 1180 kvadrātmetru platībā.

Īpašuma kadastrālā vērtība ir 909 067 eiro.

Pircējam, izmantojot nekustamo īpašumu, būs jānodrošina tā uzturēšanu atbilstoši likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību" noteiktajam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu