Atbildīgie dienesti ir gatavi provokācijām saistībā ar pieminekli, uzsver Eklons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.
Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons. Foto: Evija Trifanova/LETA

Dienesti pašlaik ir gatavi jebkādai notikuma attīstībai, nepieļaujot provokācijas Uzvaras parkā esošā padomju pieminekļa pēdējā elementa - obeliska - demontāžas laikā, aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP).

Viņš uzsver, ka Valsts policija un citi dienesti ir pilnveidojuši savas darbības, balstoties uz iepriekšējo pieredzi, tādējādi izstrādātie rīcības plāni strādā ļoti veiksmīgi.

"Kopīgi ar visiem iesaistītajiem dienestiem turpinām būt modri, iekšējās un ārējās drošības situācija tiek nepārtraukti monitorēta un kontrolēta, darbojas operatīvās vadības centrs," uzsver ministrs, papildinot, ka ir atsevišķi mēģinājumi izmantot pieminekļa demontāžu propagandas nolūkos, bet dienesti rūpīgi vēro arī notikumus informatīvajā telpā.

TVNET jau vēstīja, ka Rīgā, Pārdaugavā, šodien sākusies Uzvaras parkā esošā padomju pieminekļa pēdējā elementa - obeliska - demontāža.

Jau vēstīts, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) aicina iedzīvotājus neapmeklēt Uzvaras parku Pārdaugavā. Viņš aicina iedzīvotājus netraucēt obeliska demontāžu, bet skatīties to mediju tiešraidēs.

Pieminekļa kompleksa brucināšanas darbi sākti otrdien, 23.augustā, no rīta. Otrdien pēcpusdienā būvnieki zemē nogāza trīs padomju karavīru bronzas statujas, savukārt trešdien īsi pēc plkst.9 krita arī sievietes tēla statuja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu