Kāds bija princeses Diānas bēgšanas plāns, kuru viņa nepaspēja realizēt? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Scanpix/SIPA/Reuters/AFP/EPA/ www.wholesaleclearance.co.uk

Kā tagad atklāj viens no Velsas princeses miesassargiem, princesei bijis padomā kāds plāns, kuru gan neizdevās piepildīt, jo pēc nedēļas notika traģiskā avārija, kurā viņa gāja bojā. Kāds bija Diānas noslēpums? 

Princese Diāna plānoja pārcelties uz Amerikas Savienotajām Valstīm un to darīt viena, bez saviem dēliem - prinčiem Harija un Viljama. Viņa uzskatīja, ka, šādi rīkojoties, tiks “glābti” dēli, novēršot preses uzmanību. 

Foto: Scanpix/SIPA/Reuters/AFP/EPA/ 

Memuāros "Diānas aizsardzība: miesassarga stāsts" Lī Sansums stāsta, ka princese grasījās par saviem plāniem pastāstīt pat paparaci, kad viņa 1997. gada jūlijā ar draugu Dodi Alu atpūtās Sentropēzā uz jahtas.

"Prese bija viņas dzīves posts visur, ne tikai Santropēzā," raksta Sansums. "Viņa man teica: Apvienotajā Karalistē es nevaru neko darīt. Es gribu doties uz ASV un dzīvot tur, lai varētu izrauties no tā visa. Vismaz Amerikā es vietējiem patīku un viņi liks mani mierā."

Sansums stāsta, ka Diānai jautājis, vai dēli pievienosies, bet viņa paskaidrojusi, ka nekad nedrīkstēs viņus atraut no viņu karaliskajiem pienākumiem: "Ja es pārcelšos, iespējams, es viņus varēšu redzēt tikai skolas brīvlaikā."

Sansums raksta: “Varētu teikt, ka Diāna bija brīnišķīga māte, tik mīloša un uzmanīga pret saviem diviem zēniem, taču izskatījās, ka viņai varētu nākties atstāt abus Apvienotajā Karalistē, lai aizbēgtu no preses, kas viņu vajā katrā dzīves dienā. Tas bija arī, lai atbrīvotu zēnus no pārmērīgās uzmanības, kas viņiem bija pievērsta kā princeses dēliem."

Pēc dažām atvaļinājuma dienām, raksta Sansuma, Diāna gatavojās paziņot presei, ka uz visiem laikiem pamet Apvienoto Karalisti.

Diāna bija pazīstama ar to, ka sadarbojās ar iecienītākajiem reportieriem un fotogrāfiem, un, ja vēlējās tikt fotografēta, bieži vien viņiem norādīja, kur atrodas.

Grāmatā bijušais miesassargs iebilst pret apgalvojumiem, ka Diāna bija garīgi nestabila pirms viņas nāves 1997. gada augustā Parīzē.

"Varu jums pateikt, ka pavadīju viņas tuvumā 10 dienas, un viņa bija viens no līdzsvarotākajiem cilvēkiem, ko jebkad esmu saticis," raksta Sansums, piebilstot: "Esmu apmācīts pamanīt, ja kāds ir garīgi nelīdzsvarots vai stresā, -  tā ir daļa no mana darba. Viņa bija normāla un saprātīga."

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Sansums arī noraida apgalvojumus, ka viņas attiecības ar Dodi Ali bija tikai vasaras romāns, lai padarītu viņas bijušo draugu doktoru Hasnatu greizsirdīgu.

"Viņi bija patiesi sirsnīgi viens pret otru," Sansums stāsta par princeses attiecībām ar filmas producentu.

Sansums grāmatā arī atklāj, ka tikai nejaušības pēc viņš nebija liktenīgajā dienā līdzās princesei. 

Viņam nebija uzticēts pieskatīt Diānu un Dodi, jo viņi 1997. gada augusta beigās pavadīja laiku Parīzē. Viņa vietā līdzi devās viņa tuvs draugs Trevors Rīss-Džounss un tika smagi ievainots autoavārijā, kurā gāja bojā autovadītājs Anrī Pols, Dodi un Diāna.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu