Likumsargi tur aizdomās jaunieti par degvielas zādzībām un sievietes nāvējošu notriekšanu, aizmiegot pie stūres

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policists. Ilustratīvs attēls.
Policists. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kurzemes un Zemgales reģiona policisti kādu iepriekš likumsargu redzeslokā nenonākušu jaunieti bez autovadītāja apliecības tur aizdomās par vairākām rūpīgi izplānotām degvielas zādzībām no uzpildes stacijām šovasar, kā arī par sievietes nāvējošu notriekšanu, aizmiegot pie stūres.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, VP ir sākti vairāki kriminālprocesi pret kādu jaunieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, taču īsā laikā ir pastrādājis vairākus noziedzīgus nodarījumus.

Šā gada jūlijā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas un Saldus iecirkņos saņemti iesniegumi par automašīnas reģistrācijas numura zīmju zādzībām un degvielas zādzībām. Iespējamais zādzību veicējs tika aizturēts Jelgavas novadā, kur viņš izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, kurā dzīvību zaudēja sieviete.

Šā gada jūlijā VP Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemti iesniegumi par divām zādzībām no degvielas uzpildes stacijās Saldū un par vienu zādzību no uzpildes stacijas Kuldīgā. Tāpat konstatēts, ka no vienas automašīnas Saldū, bet trim - Kuldīgā nozagtas reģistrācijas numura zīmes. Degvielas zādzību veica jaunietis maskā un ar automašīnu, kurai bija pieliktas iepriekš nozagtās automašīnu reģistrācijas numura zīmes.

Pilngadīgais jaunietis aizturēts un noskaidrots, ka viņš noziedzīgos nodarījumus veicis ar vēl divām nepilngadīgām personām, kuras likumsargi noskaidroja un aizturēja.

Jaunieši sākotnēji Saldū nozaga automašīnas reģistrācijas numura zīmi, pēc tam to pieliekot savam transportlīdzeklim, veica degvielas zādzību degvielas uzpildes stacijā Saldū.

Lai maskētos, personai, kura izkāpa no transportlīdzekļa un veica zādzību, bija slēpotāju sejas maska.

Vēlāk Kuldīgā konstatētas numura zīmju zādzības no trim automašīnām, pēc kā jaunieši tās izmantoja, lai veiktu degvielas zādzību Kuldīgā un vēlreiz - Saldū, arī šajos gadījumos - izmantojot sejas masku.

Konstatēts, ka kopumā nozagti vairāk nekā 300 litri degvielas. Kriminālprocesos noskaidrots, ka jaunieši degvielu zaga savām vajadzībām un ar nodomu pārdot to tālāk. Jaunieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā.

Šeršņova piebilst, ka aizdomās turētais, pilngadīgais jaunietis izdarījis vēl vienu pārkāpumu Zemgales reģionā - izraisījis negadījumu, kā rezultātā gāja bojā cilvēks.

29.jūlijā VP tika saņemta informācija, ka Jelgavas novada Līvbērzes pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums - sākotnējā informācija liecina, ka automašīnas "Audi" vadītājs iemidzis, iebraucis pretējā braukšanas joslā, uzbraucis gājējai un nobraucis no brauktuves, ietriecoties kokā.

Negadījumā dzīvību zaudēja sieviete, savukārt jaunietis guva traumas, tāpēc tika nogādāts medicīnas iestādē. Konstatēts, ka jaunietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. VP Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas jaunieti aizturēja un viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pašlaik pret jaunieti ir sākti kriminālprocesi par degvielas zādzību, automašīnas reģistrācijas numura zīmju zādzībām un ceļu satiksmes negadījumu, kurā dzīvību zaudēja sieviete.

VP Kurzemes un Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas turpina izmeklēšanu sāktajos kriminālprocesos.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu