Latvijas upēs turpinās mazūdens periods

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ogres upe
Ogres upe Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas upēs joprojām turpinās mazūdens periods, kad ūdens pieplūde upēm lielākoties no pazemes ūdeņiem, vēsta informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā

Kā informē LVĢMC, kad nokrišņi periodiski papildina upju noteci, tad tā palielinās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis lielākajā daļā upju svārstījās, nokrišņu ietekmē Lielupes augštecē un dienvidaustrumu daļas upēs ūdens līmenis maznozīmīgi svārstījās ar tendenci paaugstināties.

Piektdienas rītā ūdens temperatūra Daugavā bija +22…+23°C, Latgales upēs +17...+22°C, Vidzemes upēs +15...+22°C, Zemgales upēs +19...+24°C, Kurzemes upēs +18...+23°C, ezeros un ūdenskrātuvēs +21...+24°C. Baltijas jūras piekrastē +21…+22°C, bet Rīgas līča piekrastē +17...+22°C, bet pie Skultes tikai +11°C.

Kā ziņo LVĢMC, ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta.

Tuvākajās dienās ūdens līmenis svārstīsies, pārsvarā ar tendenci pazemināties. Lokāli nokrišņu ietekmē iespējamas ūdenslīmeņa svārstības ar tendenci paaugstināties.

Ūdens temperatūra nedaudz paaugstināsies.

Augusta pēdējās dienās nokrišņu ietekmē ūdens līmenis upēs paaugstināsies. Septembra sākumā kļūs vēsāks, pazemināsies ūdenstilpju temperatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu