Krievijas opozīcijas pārstāvis: Putins var krist galma apvērsumā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Leonīds Volkovs
Leonīds Volkovs Foto: AP/Scanpix

Alekseja Navaļnija dibinātā pretkorupcijas fonda politiskais direktors Leonīds Volkovs uzskata, ka Putina režīms, visticamāk, nepārdzīvos karu pret Ukrainu. Bet karš varētu ilgt vairākus gadus, intervijā „Deutschlandfunk” sacīja Krievijas opozīcijas pārstāvis.

Tautas sacelšanās iespējamību Krievijā viņš vērtē kā ļoti zemu – pilsoniskā sabiedrība ir pārāk stipri apspiesta. Taču Volkovs ir pārliecināts, ka ir iespējams elites konflikts un Putinam pietuvinātās personas var sarīkot „galma revolūciju”. Prezidents Putins ir izjaucis Krievijas elites ierasto „dzīvesveidu”.

Atentātu pret Krievijas kara atbalstītāja un pazīstamā nacionālista Aleksandra Dugina meitu viņš uzskata par “ļoti svarīgu signālu” elitei. Viņi, iespējams, vairs nejūtas droši pat Maskavā.

„Visi Putina kara noziedznieki tagad jūtas ļoti neomulīgi.”

Volkovs pieļauj, ka šādi terorakti turpināsies.

Noskaidrot Krievijas sabiedrības attieksmi pret karu Ukrainā, viņaprāt, nav iespējams, jo neviens nesniegs uz jautājumu atbildi, par kuru draud 15 gadu cietumsods.

Putins ir zaudējis saikni ar realitāti

Atskatoties uz Putina pavēli sākt pilna apmērā karu pret Ukrainu pirms pusgada, Volkovs sacīja, ka to nav gaidījis. Jo uzbrukums novestu Krieviju ekonomiskā katastrofā. Turklāt militāra uzvara nav iespējama. Volkovs šādu rīcību varot izskaidrot tikai ar Krievijas prezidenta izolāciju. Ļoti šaura ģenerāļu loka ieskauts Putins savu lēmumu pamatoja „uz pilnīgi nepatiesu informāciju”.

Oktobrī klajā nāks Volkova grāmata “Putinzeme. Impēriskais trakums, Krievijas opozīcija un Rietumu maldi”. Tajā viņš analizē Putina politisko izaugsmi līdz pat plaša mēroga iebrukumam Ukrainā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu