Valsts rietumos traucēta elektroapgāde; vairāk nekā 5000 klientu palikuši bez elektrības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības stabs un vadi. Ilustratīvs attēls.
Elektrības stabs un vadi. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pērkona negaisa dēļ pirmdienas vakarā ir traucēta elektroapgāde aptuveni 5200 AS "Sadales tīkls" klientiem Latvijas rietumu daļā - Saldus, Kuldīgas un Tukuma novadā, informēja uzņēmuma komunikācijas direktore Gunta Līne.

"Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti uzmanīties gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā - visdrošāk ir patverties telpās.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai, pirmdienas vakarā Kurzemē izsludināts sarkanais brīdinājums, jo gaidāms pērkona negaiss ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām līdz 15-18 metriem sekundē, iespējama arī krusa.

Bojājumus elektrotīklā var radīt gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibensizlādes laikā bojātie balsti un citi elektrotīkla elementi.

"Sadales tīkls" atgādina, ka nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari, vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi. Par šādām bīstamām situācijām nekavējoties jāziņo "Sadales tīklam", zvanot pa diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot pa ārkārtējo situāciju tālruni 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu