Internetā slavenā Putina atbalstītāju grupiņa dedzina Baltijas valstu karogu un līderu foto (32)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Interneta vidē slavenās prokremlisko pensionāru kustības "Putina vienības" aktīvisti nākuši klajā ar video, kurā dedzina Baltijas valstu politisko līderu portretus un karogu attēlus.

"Putina vienības" laiku pa laikam publicē video, kuros aktīvistes labākajos gados runā par politiskajiem notikumiem un pauž atbalstu Krievijas vadonim Vladimiram Putinam.

Šoreiz pensionāres izrādīja dusmas pret Baltijas valstīm un Poliju, demonstratīvi dedzinot izdrukātus attēlus ar šo valstu karogiem un līderu - Latvijas prezidenta Egila Levita, Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas, Igaunijas premjerministres Kajas Kallasas un Polijas prezidenta Andžeja Dudas - portretus.

Kā noprotams no video, aktīvistu neapmierinātību izraisījusi padomju pieminekļu nojaukšana.

"Mēs, "Putina vienības", šodien sasaucām ārkārtas sanāksmi, lai paustu protestu pret visām Baltijas valstīm, ko vada, lūk, šis cilvēks [pensionāre rāda Levita foto - red.], kurš grib Krievijas cilvēkiem uzbūvēt koncentrācijas nometnes. Cik ilgi tas turpināsies?" saka viena no aktīvistēm.

Video beigās pensionāres iemet ugunī visus attēlus.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igaunijas Ārlietu ministrija portālam "Postimees" jau sniegusi komentāru par Putina atbalstītāju video. "Tas ir diezgan bēdīgi un demonstrē Krievijas necieņu pret Igauniju un citām valstīm," teikts ministrijas komentārā. "Vairāk par visu šāds video parāda tā izveidotāju un tajā iesaistīto "aktieru" kultūras trūkumu. Krievijas agresīvā retorika neizbrīna, jo Igaunija kopā ar kaimiņvalstīm aktīvi atbalstījusi Ukrainu un iestājusies par stingrākām sankcijām pret Krieviju. Tāpat izbrīnu nerada Krievijas mode filmēt veselā saprāta robežu pārkāpjošus propagandas video, iesaistot tajos bērnus vai veca gadagājuma cilvēkus."

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu