Krievija izniekojusi dārgas raķetes, šaujot pa HIMARS maketiem (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas bruņotie spēki apmuļķojuši Krievijas armiju, liekot tai izšaut spārnotās raķetes vairāku miljonu eiro vērtībā pa mobilitātes reaktīvās zalves iekārtu HIMARS maketiem, kas izgatavoti no koka, vēsta ASV laikraksts “The Washington Post”.

Kā laikrakstam norādījuši situāciju pārzinoši avoti Ukrainā un ASV, Ukrainas bruņotie spēki iemācījušies ievilināt okupantu spārnotās raķetes “lamatās”, liekot okupantiem domāt, ka viņi uzbrūk ukraiņu HIMARS pozīcijām.

Šādā veidā Krievija izniekojusi vismaz desmit spārnotās raķetes “Kalibr”.

HIMARS maketi izgatavoti no koka, tomēr okupantu bezpilota lidaparāti tos nespējot atšķirt no īstiem HIMARS. Droni, fiksējot šos viltus HIMARS, nodod to atrašanās vietas koordinātas Krievijas spēkiem, kas pa šīm pozīcijām izdara triecienus ar spārnotajām raķetēm.

Pirmo dažu HIMARS izmantošanas nedēļu laikā okupantu spēki vismaz desmit reizes iekrita šajās viltus HIMARS lamatās, tādējādi mudinot Ukrainu izgatavot jaunus HIMARS maketus.

Krievija vairākkārt dižojusies, ka tā iznīcinājusi vairākas Ukrainas rīcībā esošos HIMARS. Ukraina gan uzsvērusi, ka neviena no tās rīcībā esošajām HIMARS iekārtām nav tikusi iznīcināta.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu