Klāt Zinību diena! Idejas, kurp doties priecāties!

Ceļvedis
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sveicam skolēnus, vecākus un skolotājus jaunajā mācību gadā. Novēlam labas sekmes, daudz jaunu iespaidu un vērtīgu zināšanu! Kur doties atzīmēt 1. septembri - lūk, idejas!

Notiks bezmaksas muzikālās "Prāta spēles" - aicināts ikviens

Svinot Zinību dienu, 1.septembrī plkst. 19:00 Tallinas ielas kvartāla Angārā ikviens aicināts aizrautīgi pavadīt laiku pēdējo divu gadu populārākās mūzikas pavadībā, spēlējot muzikālās "Prāta spēles". Pasākums ir bez maksas, un tajā var piedalīties ikviens - gan tie, kas bez mūzikas nespēj iedomāties savu ikdienu, gan tie, kuri mēdz ieslēgt radio vai jaunāko hitu atskaņošanas sarakstu vien ceļā uz skolu vai darbu, kā arī visi, kuri vienkārši vēlas jautri un azartiski nosvinēt jauno mācību gadu. Spēles laikā tiks atskaņoti fragmenti no visiem zināmām un dzirdētām pēdējo divu gadu laikā populārākajām dziesmām. Dalībniekiem būs jāatmin dziesmas izpildītājs un nosaukums, izvēloties pareizās atbildes no piedāvātajiem variantiem. Viss, kas nepieciešams, lai piedalītos muzikālajās "Prāta spēlēs", - uzlādēts telefons ar interneta pieslēgumu. Top 3 zinošākie un ašākie spēlētāji tiks pie lieliskas balvas no Tallinas kvartāla Angāra.

Sākas Atvērto durvju dienas interešu izglītības centros

Līdz ar 1.septembri durvis vērs Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, tostarp interešu izglītības centri, piedāvājot iepazīt un izvēlēties sev noderīgas un saistošas nodarbības, aicinot uz Atvērto durvju dienu pasākumiem "Nāc un piedalies!".

Šajā dienā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 bērnu un jauniešu centrā "Laimīte" (Sarkandaugavas ielā 24 un Baltāsbaznīcas ielā 14) un no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.30 Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas interešu izglītības centrā (Miglas ielā 9) būs iespēja uzzināt un pieteikties aktuālajam ārpusstundu nodarbību piedāvājumam.

Kopumā septembrī gaidāmi 15 pasākumi 10 interešu izglītības centros visā Rīgā, kur var apgūt dziedāšanu, zīmēšanu, programmēšanu, dejošanu, zīmēšanu, filcēšanu, kokapstrādi, lidmodelismu, orientēšanos, cīņas sportu un daudzas citas nodarbes visām gaumēm. Plašāka informācija par šīm un turpmākajām interešu izglītības Atvērto durvju dienām visa septembra garumā ir pieejama tīmekļvietnē www.intereses.lv.

Zinību diena Dabas muzejā

Latvijas Nacionālais dabas muzejs mācību gadu iesāks ar jaunām un papildinātām ekspozīcijām. Pēc restaurācijas atvērta pasaules dzīvnieku zāle, kurā skatāmi dzīvnieki no visiem zooģeogrāfiskajiem apgabaliem: Etiopijas, Indomalajas, Neotropikas, Austrālijas un Holarktikas. Ekspozīcijā redzams sauszemes augstākais zīdītājs - žirafe, ātrākais skrējējs - gepards, lielākais kaķu dzimtas pārstāvis - tīģeris, viens no retajiem olas dējošajiem zīdītājiem - ehidna, kā arī daudzi citi eksotiskie dzīvnieki. Zīdītājiem un pasaules lielākajam putnam - Āfrikas strausam ir pievienojušies arī rāpuļi, tai skaitā īpatnējā ķirzaka - apkakles agāma. Savukārt jaunajā Latvijas zīdītājdzīvnieku ekspozīcijā pirmo reizi skatāms zeltainais šakālis, bet labāk pazīstamos zvērus, piemēram, stirnas un mežacūkas var aplūkot ziemas un vasaras kažokā.

Lai pievērstu uzmanību jaunumiem arī citās ekspozīcijās, no 1.septembra ģimenēm ar bērniem pieejama uzdevumu trasīte "Atklāj Dabas muzeju no jauna", kurā ar uzdevumu palīdzību mazākie apmeklētāji uzzinās arī par meteorītiem, zivīm Baltijas jūrā un dažādajām putnu balsīm. Ceturtdien, Zinību dienā, no plkst. 12.00 līdz 16.00 zooloģijas ekspozīcijās būs iespēja krāsot Latvijas putnu kartītes, likt SIA "OLLP crafts" koka putnu puzles un darboties ar putnu alfabētu.

Skolu pedagogus aicinām pieteikt ekskursijas un nodarbības par dabas tēmām dažādām vecuma grupām, kā arī meklēt Dabas muzeja piedāvājumu "Skolas soma". Rudenī turpināsim arī dabaszinību konkursu 5.-7. klašu skolēniem "Cielavas gudrības".

Zinību dienā - "Citi zēni", "Pirmais kurss" un cirka meistarklases

1.septembrī atjaunotajā Esplanādes parkā no plkst. 17.00 par svētku sajūtu gadās DJ Kārlis Ķilkuts, bet vakara noslēgumā vairāk nekā stundas garumā ir gaidāma latviešu hiphopa un poprepa grupas "Citi zēni" uzstāšanās. Grupa plašāku atpazīstamību ieguva 2020.gada nogalē ar dziesmu "Vienmēr kavēju".

Tikmēr kultūrtelpā "Strops" Ziepniekkalnā (Ēbelmuižas parkā) no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.00 ikvienu interesentu pārsteigs cirka meistarklases un priekšnesumi. Zinību dienas svinībās Ēbelmuižas parkā viesosies Rīgas cirks, apmeklētājus aicinot piedalīties radošās cirka stacijās un apgūt žonglēšanas un burbuļu pūšanas meistarklases, kā arī vērot profesionālu cirka aktieru priekšnesumus un paraugdemonstrējumus.

Savukārt kultūrtelpā "Strops" Pļavnieku bērzu birzī (Saharova ielā 30) jau no plkst. 19.00 ir gaidāms Zinību dienas koncerts ar latviešu humorgrupu "Pirmais kurss"

Mūzikas festivāls "Back to School"

1.septembrī - plkst.19.00 C skvērā koncertēs mūziķis Chris Noah, kā arī populārās grupas "Carnival Youth" un "Astro’n’out". Chris Noah ir latviešu mūziķis, kurš savā mūzikā veiksmīgi apvieno indie mūzikas elementus un mūsdienu popmūziku. Grupa "Carnival Youth" savā mūzikā apvieno melodiskumu un jauneklīgu melanholiju ar alternatīvā roka un indie mūzikas enerģiju. "Astro’n’out" ir latviešu popgrupa, kas dibināta 2003.gadā Rīgā. Atpazīstamību tā ieguva ar dziesmu "Daļa Rīgas". Grupa sešas reizes tikusi nominēta Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons" par katru līdz šim izdoto albumu.

Zinību dienā - bezmaksas sabiedriskais transports

Zinību dienā, 1.septembrī, uzņēmuma "Rīgas satiksme" autobusos, trolejbusos un tramvajos iedzīvotājiem būs iespējams braukt bez maksas. Pasažieriem savs e-talons vai koda biļete transportlīdzekļos nebūs jāreģistrē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu