TVNET šodien - 22 (3)

Foto: Aksels Roberts Zirnis
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Šodien, 1. septembrī, kad daudzi no mūsu lasītājiem un viņu bērni sāk skolas vai studiju gaitas savās skolās un augstskolās, esam saposušies un svinīgi, jo mums šī diena ir dubulti svētki - portāls TVNET šodien atzīmē savu 22 gadu jubileju.

22 gadi nav daudz cilvēka dzīvē, bet interneta medija mūžā tie mērāmi gaismas gada attālumos. Pirms 22 gadiem internets mūsu valstī spēra savus pirmos soļus, tas Latvijā ir pieejams tikai dažus gadus ilgāk nekā mūsu portāls. Nav salīdzināms laiks, kad sākām savu darbību kā medijs, un kādu ātrumu ieguvusi interneta medija ikdiena šodien. Tagad ik mēnesi mūsu portālu lasa vairāk nekā 500 000 unikālo lietotāju.

22 gadu laikā TVNET pievienojušās vietnes Financenet.lv, Sejas.lv, Spoki.lv, Egoiste.lv un Receptes.lv. Esam sākuši tiešsaistes žurnālu KLIK abonentiem, kurā piedāvājam kvalitatīvu, padziļinātu saturu un kurš ir ieguvis stabilu, uzticīgu gandrīz 8000 lasītāju auditoriju. Krievvalodīgo lasītāju vidū uzticību izpelnījies rus.tvnet.lv, kurā lasāms oriģinālsaturs, bet katras nedēļas aktuālie notikumi tiek analizēti raidījumā "Kto vam platit?".

"Vēlos pateikt paldies ikvienam, kurš mūs, gandrīz 100 cilvēku komandu, atbalsta šajā visnotaļ izaicinošajā laikā," saka TVNET GRUPAS valdes locekle Zane Bārtniece.

"Mēs visi apzināmies, kāda ir mūsu atbildība šodienā jūsu un visas sabiedrības priekšā, un ar šo apziņu ceļamies un ejam gulēt. Vēlos arī publiski pateikties saviem kolēģiem par neatlaidīgo darbu. Sveiciens Tvnet un Apollo lieliskajām komandām. Varu ar lepnumu apgalvot, ka mēs bieži riskējam, jo esam viena no principiālākajām mediju grupām Latvijā, kurai ir aktīva pozīcija un kas savas vērtības primāri nepakārto biznesa izdevīgumam, bet gan caurspīdīgai sadarbībai un sabiedrības intereses pārstāvošai žurnālistikai. Uzticamība ir viena no mūsu vērtībām, un paldies gandrīz miljonam cilvēku, kas ik mēnesi mūs lasa, par to, ka ļaujat mums pildīt savu sargsuņa funkciju un piedzīvot šo vēsturi kopā," tā Bārtniece.

Notikumi dzen un apsteidz cits citu nozīmes un ievērības ziņā, un pēdējais gads bijis īpaši ar tiem bagāts. Esam piedzīvojuši noziedzīgā Putina režīma iebrukumu Ukrainā, pārcietuši, cerams, pēdējo Covid-19 vilni, atbrīvojušies no sāpīgās padomju okupācijas paliekas Rīgas centrā un jau tieši pēc mēneša vēlēsim jaunu Saeimu. Visos šajos notikumos esam bijuši klāt, lai informētu jūs, palīdzētu saprast un dotu iespēju pieredzēt pašu acīm. Esam bijuši jūsu acis Ukrainā, pateicoties mūsu žurnālista Jāņa Vingra reportāžām, esam bijuši jūsu balss kovidpandēmijas laikā, kad prasījām atbildes no atbildīgajām amatpersonām, un visi kopā gādājuši par to, lai kopīgi nosargātu demokrātiju.

Mūsdienās demokrātija atrodas uz plāna ledus, sākot ar valsts institūciju vājināšanos un beidzot ar sociālajiem tīkliem, kas izrādījušies nevis demokrātija darbībā, bet gan nerezultatīva ilūzija par to. Britu politologs Deivids Ransimens Rietumu demokrātiju raksturo kā nonākušu pusmūža krīzes priekšā - tā piedzīvo identitātes krīzi, brīžiem uzvedas apkaunojoši un aizdomājas par savu nāvi. Spēcīgi mediji ir viens no demokrātijas stūrakmeņiem, tāpēc turpmākos gadus būsim pateicīgi jums, mūsu lasītāji, ka turpināsim stiprināt tās pamatus kopā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu