Rinkēvičs: Jāizstrādā visaptveroši ES līmeņa risinājumi Krievijas pilsoņu ieceļošanas ierobežošanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jāizstrādā visaptveroši Eiropas Savienības (ES) līmeņa risinājumi Krievijas pilsoņu ieceļošanas ierobežošanai ES dalībvalstīs, tiekoties ar Grieķijas ārlietu ministru Nikosu Dendiasu, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ceturtdien, 1.septembrī, Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Grieķijas galvaspilsētu Atēnas, lai tiktos ar Grieķijas ārlietu ministru. Tikšanās laikā ministri pārrunāja divpusējās attiecības, Krievijas izvērsto karu Ukrainā, enerģētiskās drošības un Rietumbalkānu jautājumus, ES un Turcijas attiecības, ka arī sadarbību NATO.

Amatpersonas apmainījās viedokļiem par Krievijas izvērsto karu Ukrainā. Latvijas ārlietu ministrs norādīja, ka ir jāturpina darbs, lai uzturētu maksimālu politisku un ekonomisku spiedienu pret Krieviju. Latvija atbalsta turpmāku sankciju pieņemšanu.

Sarunā Rinkēvičs izteica gandarījumu par Latvijas un Grieķijas diplomātisko attiecību lieliskajām attiecībām un pauda interesi turpināt ciešu un dinamisku politisko dialogu. Viņš norādīja, ka Latvija un Grieķija ir līdzīgi domājošas valstis, tāpēc Latvija ir ieinteresēta vēl ciešākā politiskajā dialogā ar Grieķiju. Šogad Latvija un Grieķija arī atzīmē 100.gadadienu kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Runājot par enerģētisko drošību, Rinkēvičs atzinīgi vērtēja ES lēmumu atteikties no Krievijas energoresursiem pēc iespējas ātrāk. Vienlaikus viņš norādīja, ka ES īstermiņā ir jānodrošina alternatīvas dabasgāzes piegādes, izslēdzot jaunas enerģētiskās atkarības no autoritāriem režīmiem.

"Mūsu ilgtermiņa prioritāte ir atjaunojamās enerģijas projekti, lai tuvākajā nākotnē samazinātu atkarību no fosilajiem resursiem," akcentēja ministrs.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī situācija Vidusjūras austrumos un Āfrikā un abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās. Ārlietu ministrs ielūdza Grieķijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu