Saeimā notiks diskusija par IZM un LIZDA streika sarunu rezultātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie Ministru kabineta notiek Latvijas Studentu apvienības rīkotais protests - klusuma brīdis ar mērķi pievērst sabiedrības un politikas veidotāju uzmanību problēmām, ko izraisa nepietiekamais finansējums augstākajai izglītībai.
Pie Ministru kabineta notiek Latvijas Studentu apvienības rīkotais protests - klusuma brīdis ar mērķi pievērst sabiedrības un politikas veidotāju uzmanību problēmām, ko izraisa nepietiekamais finansējums augstākajai izglītībai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunnedēļ notiks Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde, kurā tostarp paredzēts runāt par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) streika sarunu rezultātiem.

Deputāti vēlas dzirdēt informāciju par to, kā notiek sarunas, lai mazinātu plānotā pedagogu streika iespējamību.

Sēde notiks 6.septembrī plkst.10. Tās norise paredzēta daļēji attālināti.

Kā ziņots, LIZDA plānotais pedagogu streiks sāksies 19.septembrī. Arodbiedrība paredz, ka streika plānošana un pats streiks tiks pārtraukts tikai pēc valdības lēmuma apmierināt LIZDA izteiktās divas prasības.

Viena no prasībām ir sabalansēta darba slodze. Arodbiedrība nepiekrīt Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumam, ka darba slodzi sabalansēs līdz 2028.gadam. Šis process esot pārāk ilgs, un to nevarot atļauties ar līdzšinējām problēmām.

Savukārt otrā prasība ir panākt, lai valdība pildītu spēkā esošo Izglītības likuma normu par pedagogu atalgojuma grafiku, to saskaņojot ar algas aprēķina principiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu